Jakab: “Épp eleget mostuk Márki-Zay Péter szennyesét, hogy én most már ezt ne akarjam tovább megtenni”

Ország

Jakab Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában ismét keményen kirohant Márki-Zay Péter ellen. A választás éjjelén már egyszer odamondott neki, és gyakorlatilag az ellenzéki miniszterelnököt kiáltotta ki bűnbaknak.

Jakab a hétfő esti műsorban kijelentette, Márki-Zay

 “nagyon sok hibát elkövetett, amit sajnos a választók megbosszultak. És nemcsak jobboldaliak, hanem baloldaliak is”.

A Jobbik elnöke kijelentette, országjárása során nem a Fidesz politikáját kellett megmagyaráznia, hanem Márki-Zay rosszul vagy kiforgatható módon megfogalmazott mondatait.

Azt is leszögezte, a Jobbik marad a néppártosodás útján – enélkül nem is lehetett volna tagja a párt az ellenzéki összefogásnak. Az eltűnt ellenzéki szavazókkal kapcsolatban Jakab Péter úgy vélekedett,

akik vonzalmat éreztek a régi Jobbik sok esetben a szélsőséges kijelentéseket is megtűrő kommunikációja iránt, elmentek a Mi Hazánkhoz vagy a Fideszhez.

Jakab: “Márki-Zay Péter megbuktatta az ellenzéket”

Jakab Péter közvélemény-kutatások alapján arra a megállapításra jutott, hogy a Jobbik 250 ezer bizonytalan szavazót tudott becsatornázni az ellenzéki együttműködésbe. Mint elmondta, rájuk szerinte a miniszterelnök-jelöltnek kellett volna vigyáznia.

Az elmúlt fél évben pedig hiába jártuk a vidéket, hiába hordoztuk a véres kardot, hogy most szavazni kell, mert most van itt az esély, nem tudtuk megmagyarázni Márki-Zay Péter hibás kijelentéseit

– mondta a Jobbik elnöke.

Arra a kérdésre, hogy miért nem ment el vasárnap este az ellenzék eredményvárójára, azt felelte:

“Úgy éreztem – és mérges is voltam –, hogy az elmúlt hat hónapban épp eleget mostuk már a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét ahhoz, hogy én most már ezt ne akarjam tovább megtenni.”

Arra a kérdésre, hogy nem szándékozik-e lemondani, Jakab Péter azt válaszolta: nem mond le. Négy éve Vona Gábor Jakab szerint „csúnyán és gyáván levonult a csatatérről”, „cserbenhagyta a sajátjait” – fogalmazott a Jobbik elnöke.