Damu Roland

Hárommillió forintba került Damu Roland temetése

Ország

Sok vita után a színész temetését végül édesapja, valamint barátja, Szilágyi Zsolt intézte.

Damu barátja a Blikknek árulta el: nagyjából hárommillió forintba került a temetés. A színész emlékét egy gyönyörű, olasz impala gránit síremlék őrzi, mely nagyjából másfél millió forintba került, de a szertartást követő torral és a temetéssel együtt az összköltségek meghaladták a hárommillió forintot.

Bár Damu Roland azt szerette volna, ha szeretett nagynénje, Éva néni temeti el őt úgy, hogy azon a színész szülei sem vesznek részt, ez nem válhatott valóra. Temetéséből rendőrségi ügy lett, ugyanis Damu Roland édesapja feljelentette a színész nagynénjét.

Ahhoz képest, hogy mennyi harc volt a temetéssel kapcsolatban, a nagynéniék oldaláról természetesen senki nem állt sorba, hogy beszálljon a szertartás bármilyen költségeibe. Erre azonban már Roland halála után nem sokkal is számítottam, és úgy is készültem, hogy én finanszírozom és szervezem a temetést. Így is lett

– mesélte a lapnak Szilágyi Zsolt, aki elmondta, nagyon szép szertartása volt Damu Rolandnak.

Bolla Róbert színész mondta fel a temetésen elhangzott hanganyagot Roland életéről és munkásságáról, amit egy profi stúdióban vettünk fel. A síremlék olasz impala gránitból készült, amelybe Roland aláírását is bevésettük egy idézet mellett: „Amikor a lelkem roskadozva vittem, csöndesen és váratlanul átölelt az Isten.”

– mesélte Zsolt. Damu Roland tavaly december 27-én hunyt el a koronavírus miatt, januárban hamvasztották el, de hamvait csak február 22-én helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temető művészparcellájában.