Gyurta Dani önkénteskedni ment Ukrajnába

Ország

Gyurta Dani a háborús övezetben önkénteskedett, az Ökumenikus Segélyszervezetnek segített Ukrajnában.

A sportoló régóta segíti a szervezet munkáját, de most először járt háború sújtotta övezetben. A Reggeliben mondta el, hogy egy adományokból álló segélyszállítmány kijuttatásában segédkezett – írja a femcafe. Nagyon megviselték őt a láttottak.

Lehetett látni a határon azokat az embereket, akik a harminc-negyven órás út után étel és víz nélkül, mosdó nélkül várakoztak és szerettek volna átjutni a biztonságot jelentő országunkba

– mondta Dani, aki a szervezettel közösen ehhez próbált hozzájárulni, egy mobil mellékhelyiséget is felállítottak a határ ukrán oldalán.

Szörnyű volt látni, hogy a családok az autó hátsó ülésén vagy éppen kint, a szabadban pelenkázták a babákat, annyira nem volt ott semmi a határon. Az a fajta jelenlét és az a fajta érzés, ami ott engem fogadott, amit a hírekben is lehetett látni és olvasni, de személyesen jelen lenni, az szörnyű volt

– mondta Gyurta Dani, aki felhívta minden ismerőse figyelmét arra, hogy minél többen segítsenek, hiszen most összefogásra van szükség. Szerinte ebben jól helytáll most a magyar társadalom.

Fotó: Facebook/danielgyurtaofficial