Megverte volt barátnőjét Müller Péter Sziámi, több mint tíz év után ítélték el bántalmazásért

Ország

Hosszúra nyúlt a per, de végül bántalmazásért elítélték Müller Péter Sziámit, aki úgy megverte volt barátnőjét, hogy a fogai is eltörtek.

A Blikk úgy tudja, az eset még 2009 tavaszán történt, amikor a művész és volt barátnője összefutottak egy szórakozóhelyen, ahol vita alakult ki közöttük, aminek az lett a vége, hogy Sziámi ököllel állcsúcson ütötte a nőt.

Kriszta súlyos sérüléseket szenvedett az ütés miatt, három fogából is letörtek darabok, az álla felszakadt, elharapta a nyelvét, agyrázkódása lett, megrándult a nyaka, valamint úgynevezett torticollis alakult ki nála, melynek következtében nem tudta egyenesen tartani a nyakát és a fejét. A mai napig pszichológushoz jár, nyaki sérülése azóta is rendszeres speciális kezelést igényel – írja a lap.

A testi sértés miatti büntetőügyben csak 2018-ban született ítélet, amelyet a Kúria egy évvel később helyben hagyott. A polgári perben is Kriszta  követelésének adott igazat a bíróság tavaly év végén, Müllert Péter Sziámit 800 ezer forint kamattal növelt nem vagyoni kártérítésre és 525 ezer forint perköltségre, illetve bocsánatkérésre kötelezték, utóbbit soha nem tette meg.

Kriszta még mindig keresi arra a választ, hogy ez az ügy miért húzódhatott ilyen sokáig. Szerinte a történetet túlmutat egy ökölcsapáson, egy bántalmazáson.

Ez a kisember küzdelme egy szerteágazó kapcsolatrendszerrel rendelkező elkövetővel szemben. A történet megmutatja, mi történik azután, hogy egy bántalmazott feljelentést tesz, hogyan viselkedik az elkövető és tanúi, a rendszer hogyan traumatizál tovább az ésszerűtlen időhúzással, egy közéleti szereplővel szemben elfogult, a sértettel szemben empátiahiányos bírókkal és igazságügyi orvosszakértőkkel – tisztelet a kivételeknek -, illetve jelent-e bármit is a médiában harsogott ’metoo’ a bírósági eljárások alatt

– nyilatkozta Kriszta, aki úgy érzi, az igazságszolgáltatás rögös útját végig járva olyan tapasztalatokat szerzett, melyeket nem kizárt, hogy összegyűjt, hogy segítségére lehessen, tanulságként szolgáljon másoknak is.

Fotó: Facebook/mullerpetersziam