Még mindig nem temették el Kóbor Jánost

Ország

Kóbor János december 6-án hunyt el, halálát koronavírus okozta. Temetésére még azóta sem került sor.

A legendás zenész immár két hónapja nincs közöttünk, ám a végső ceremónia, a legfájdalmasabb pillanat még hátravan. A hamvai a Balatonba és a bazilikába kerülnek hamarosan – írja a Blikk. A lapnak nyilatkozva az Omega menedzsere, Trunkos András elmondta, folyamatosan keresik, sőt, szinte már számonkérik a rajongók, mikor lesz Mecky temetése.

Érthető a kíváncsiság, mert a fájdalom bennük és valamennyiünkben nem csitul. Úgy vagyunk vele, hogy talán valamiféle megnyugvást hozhat a gyászszertartás. Meckyt elengedni szinte lehetetlenség, de az élet megköveteli a magáét: búcsúznunk kell tőle. Ez február végéig megtörténik majd

– mondta Trunkos András, aki azt is elárulta, nagyon nehéz időszak ez mindenki számára, Kóbor János felesége, Zsóka még mindig nagyon rossz lelkiállapotban van. Trunkos András is mindenben segít, amiben csak tud, épp ezért ő intézi a gyászszertartások engedélyeit is.

Mecky hamvainak egy része a Balatonba, másik része a bazilikába kerül.

A balatoni ceremóniához már megvan az összes engedély, és napokon belül a bazilikával kapcsolatban is ezt mondhatom. Addig a hamvak egy elkülönített szekrényben vannak elhelyezve. Fontos hangsúlyoznom, hogy mindkét búcsúztatón csak a család lesz és lehet ott

– mondta a zenekar menedzsere, aki azt is elárulta, az Omega legendás énekeséről már készül két szobor, az egyiket Bátaszéken, a másikat Balatonaligán helyezik el, feltehetőleg nyáron.