Évekig drogozott Krausz Gábor

Ország

Krausz Gábor könyvéből fény derült a séf sötét múltjára: korábban évekig fogyasztott drogot, egyik függőségből esett a másikba.

A napokban mutatták be a TV2 Séfek Séfe zsűritagjának, Krausz Gábornak a recept és életrajzi könyvét, amiben a receptek mellett a séf életéről is olvashatunk. A könyben arról is mesél Krausz Gábor, hogy 30 éves korában engedett a drogok csábításnak. Szerinte azonban nem vitte túlzásba, ennek köszönheti, hogy nem lett függő.

Ha mindez tíz évvel korábban történik, ez a könyv nem születhetett volna meg

– írja a Családom és egyéb receptfajták című könyvében a séf, amiben további részletek is kiderülnek Gábor múltjáról.

Az egyik buliban megismerkedtem egy lánnyal: jót beszélgettünk, tetszettünk egymásnak, de éreztem, hogy késő van, már eleget ittam (…). Valószínüleg az alkohol és a lány együttes hatása túl erős volt – én pedig túl gyenge -, és nem tudtam nemet mondani: bevettem a tablettát, amit a lány nyomott a kezembe. Rövid időn belül “kijózanodtam”, és voilá!, mindenki kedves és szimpatikus lett körülöttem, megszűntek a gátlások, és pörögtünk tovább az éjszakában.

A séf a Borsnak elmondta, úgy volt vele, fiatal, messze él az otthonától, miért ne élhetne egy kicsit. Úgy gondolta, két évig éli ezt az életet, de aztán több lett belőle.

Gábor egyik függőségből esett a másikba és még a szakmai sikerei sem tartottak vissza attól, hogy tovább zuhanjon. A barátnőjével való szakítás után azonban volt egy komolyabb összeomlása. Amikor pedig édesapja meglátogatta, rádöbbent, hogy hiába dolgozott évek óta külföldön, semmit sem tudott felmutatni. Ekkor határozta el, hogy maga mögött hagyja ezt az életmódot és komolyan veszi hivatását és az életét. Sokat segített neki a felesége, Tóth Gabi is, akinek őszintén elmondta korábbi hibás döntéseit, ő pedig mindezek ellenére kiállt mellette és mindvégig támogatta.

Fotó: Facebook.com/chefkrausz