Koltai Róbert

Koltai Róbert: “Rajta vagyok én is a listákon, hogy kiket nem hívhatnak be tévékbe”

Ország

Veiszer Alinda műsorában vendégesekedett Koltai Róbert színész-rendező. Az interjút elsőként a Telex szemlézhette. A beszélgetés során szóba került a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása is, ezzel kapcsolatban Koltai indulatosan fogalmaz:

Nem vagyok egy túlzottan harcos típus, de ez felháborító.

Koltai szerint csak a szakmázás ment az egyetemen, még az a tanár, akit nem kedvelt, attól is csak „szakma, szakma, szakma” (volt az, amit tanultak). „Ótvaros, ócska hazugságnak érzem, hogy ideológiát oktattak volna”, közölte.

Andy Vajnával kapcsolatban arról beszélt, hogy a Miniszter félrelépet együtt csinálták, aztán „udvariasban maradtunk, ő szerette a Miniszter félrelépet, de utána egy másik csapatban játszott. De nem vagyok elnyomott szerencsétlen tehetség”.

Azt mondta, több mint tíz éve nem csinált filmet, mert

„nem abba a csapatba vagyok beosztva. Elhatározták, hogy én ez és ez vagyok. Soha nem voltam egy pártnak sem a tagja, de ők elhatározták. Rajta vagyok én is a listákon, hogy kiket nem hívhatnak be tévékbe. Nekik a kaposvári alapcsapat valami csúnya liberális összejövetel”,

fogalmazott. De beletörődött, nem lehet mindenáron filmet csinálni, ha nincs támogatás, tette hozzá.

Hírhedt szerencsejáték-függőségéről is beszélt, szerencsére ez már múlt idő, mert sikerült lejönnie róla. Szóba került a foci is – Koltai korábban futballozott -, és odaszúrt a Fradinak, mert alig van benne magyar játékos.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg egy jelképes összegért.