Kiderült, ki örökölheti Oszter Sándor vagyonát

Ország

A tragikus hirtelenséggel, pénteken este elhunyt színészlegenda évekkel ezelőtt elárulta, kit jelölt meg örököséül végrendeletében.

A művésznek jelentős vagyona volt, a Nógrád megyei Diósjenőben található lakását ő csak kétszintes, tornyos kastélynak nevezte, amihez tartozik két tó, istálló, templom és magtár is. Értékét 750 millió forintra becsülték pár éve, és az ingatlanpiaci helyzetet figyelembe véve azóta ez vélhetően nem csökkent, sőt – írja a Pénzcentrum.

A 73 éves koráben elhunyt Oszter Sándor korábban már beszélt arról, hogy hová szeretné, ha halála után eltemetnék, és arról is, hogy mi áll a végrendeletében.

A Balatonon, Tihanyban töltöttem minden szabadságomat, a gyermekkorom oda köthető. Bár több ősöm is ott van eltemetve, nekem a Börzsöny lesz a végső nyughelyem. Negyven éve állt ott a vadászházam, mesés hely, el sem tudom képzelni, hogy máshol temessenek el

– mondta régebben a Star magazinnak Oszter Sándor, aki évekkel ezelőtt már azt is elárulta, hogy végrendelete szerint az unokája örökli majd mindenét, de a lányáé lesz a köteles rész.