Boros Lajos szerint Bochkor Gábor kérte őt, hogy mondjon fel

Ország

Boros Lajos szerint Bochkor Gábor miatt kellett elhagyni a Bumerángot, azért, mert Bochkor túl öregnek tartotta már őt a rádiózáshoz.

Boros Lajos és Bochkor Gábor párosa legendás. Különböző rádiócsatornákon különböző reggeli show-kat vezettek, mindegyiket imádták a hallgatók. Sokkolta rajongóikat, amikor Boros Lajos bejelentette, hogy abbahagyja a reggeli rádiózást. Most azonban kiderült, ez egyáltalán nem az ő ötlete volt, nem ő akart távozni, hanem tulajdonképpen Bochkor küldte el a műsorból. Erről beszélt a Blikk + Győző adásában.

A legpitiánerebb történet volt ez. Az történt, hogy egyszer csak hatvanéves lettem, figyelmeztetés nélkül. Volt egy értekezlet, ott ültek a kollégák, Bocsi tologatta be a témákat, majd egyszer csak azt mondta: Lajos, hatvanéves lettél, mondjál fel, légy szíves

– emlékezett Boros Lajos, aki állítja, azt a magyarázatot kapta, az ő kora miatt nem tudták megfelelően felvenni a harcot az akkor már erősnek számító konkurenciával, Sebestyén Balázsékkal. Boros Lajos beleegyezett és otthagyta a Bumerángot, mert a műsor érdekeit nézte.

Bochkor Gábor viszont teljesen másképp emlékszik.

Lajos az utolsó években sokszor mondta, hogy fáradt, nincs kedve már ezt csinálni. Ezt sajnáltam, de közösen megbeszéltük, végül abban maradtunk, hogy egy évig még marad, és ez az év róla szól majd. Megterveztük számára a búcsúturnét, amely meg is valósult, ez volt a Köszi, Lali turné. Amikor elárultam, hogy én így szeretnék tőle elköszönni, megölelt és megköszönte…