Újabb érdekeltséggel gyarapodott Várkonyi Andrea

Ország

Várkonyi Andrea új feladatot kapott: egy, az oktatás területén tevékenykedő szervezetet kuratóriumi elnöke lett.

Új szervezet költözött be a Mészáros Lőrinchez és Vida Józsefhez köthető Andrássy út 105. szám alatti villaépületbe szeptember 9-én: egy nyáron létrehozott civil szervezet, az Alapítvány az innovatív oktatásért. Az mfor.hu a civil szervezetek jegyzékéből kiderítette, hogy az alapítványt június 18-án hozták létre, július 31-én pedig a Fővárosi Törvényszék elrendelte a szervezet nyilvántartásba vételét. Az alapítvány kuratóriumának elnöke nem más, mint az Andrássy úti villaépület egyik tulajdonosának leendő felesége, Várkonyi Andrea.

Az Alapítvány az innovatív oktatásért nevet viselő szervezet célja a „köznevelési vagy szakképzési intézmény oktatástechnológiai, infrastrukturális fejlesztése, dolgozó pedagógusainak szakmai fejlődésének támogatása, a tanulók tehetséggondozása vagy felzárkóztató esélyteremtése, továbbá hazai és határon túli tudásmegosztásának támogatása”.

Várkony Andrea egy évvel ezelőtt alapította meg a Whitedog Media Kft.-t, amelynek székhelye szintén ugyanez az Andrássy úti 105. szám alatti épület. Az mfor.hu tájékoztatása szerint a Whitedog Media Kft. működésének első négy hónapja alatt 127 milliós árbevételre és 52,8 milliós nyereségre tett szert, amiből Várkonyi 35,35 millió forint osztalékot vett ki.

Várkonyi úgy tűnik, szeret több lábon állni, ugyanis ezeken kívül még az Ekho Belvedere Kft. közös tulajdonosa is Mészáros Lőrinccel együtt.