Öt étkezőbútor, öt stílus

Ország

Ahányféle lakberendezési stílus, annyiféle formavilág, színek és anyagok. Nézzünk étkezőbútor variációkat az egyes lakberendezési stílusok szerint. Hiszen fontos, hogy egy átfogó dizájn mentén rendezzünk be minden helyiséget az otthonunkban. 

Modern art deco hatású étkezőszékek

Az art deco stílus vonalai és eleganciája most nagyon divatosnak számít a lakberendezésben is. Az 1920-as és 1930-as évek elegáns, a korszakban mégis formabontóan modernnek számító bútorai által ihletett, kissé modernebb formában újragondolt bútorai napjainkban is az elegancia és a kifinomultság hírnökei. 

Ezért egy bársonnyal vagy plüss kárpittal borított, elegáns, modern, art deco hatású szék nem mindennapi látványt nyújthat az étkezőnkben. A MyButor étkezőszettjei között sok különböző stílusú ebédlőbútort találhatunk, Cleopatra és Brill nevű étkezőszékei pedig az említett stílus eleganciáját csempészik otthonunkba. 

Klasszikus stílusú étkezőszett

A klasszikus stílusú bútorokra a lakkozott vagy fehérre festett, de kezelt fa, a faragott minták, az ívek, a kárpitozott székek és ülőbútorok jellemzőek. Ezek a bútorok antik hatásúak, az asztal lehet faragott lábú szögletes étkezőasztal, de kerek vagy ovális formájú is. A székek háttámláján sokszor kárpit van. Egy ilyen étkezőbútor örök érvényű, soha nem megy ki a divatból. Azonban ehhez megfelelő környezet is kell: elegáns kárpitok, hosszú, sűrű sötétítőfüggöny, lehetőleg drapériával. 

Vintage ebédlőszék

A vintage stílus vonalai nagyon hasonlítanak a klasszikus stíluséhoz, sőt, sokszor egymással pótolhatóak. Hiszen a vintage bútorai nem egy formatervezési irányzathoz kapcsolódnak, hanem a klasszikus megjelenésű, akár a vidéki stílussal is összeegyeztethető, direkt újragondolt, átalakított, átfestett bútorok illenek ehhez a lakberendezési trendhez. Ezért egy kerek háttámlás, kárpitozott, íves lábú szék, főleg, ha fehér színű, fából készült darab, kiválóan illik egy vintage stílusú ebédlőbe.

Skandináv étkező

Az északi stílust formatervezésben az organikus design jellemzi. A legismertebb skandináv stílushoz társított megjelenés a ferdén álló, kifelé nyíló falábakon álló szék, fotel vagy asztal. Valójában azonban az egyszerű, természetes anyagból készült, organikus, azaz a természet által ihletett, mégis az emberi test ergonómiájához alkalmazkodó formák jellemzik a skandináv stílus formavilágát. 

Modern stílusú ebédlőbútor

A modern stílus sok mindennel összeegyeztethető. A modern lakberendezési stílusnak általában azt az irányzatot nevezzük, amely egyszerű, szögletes és zárt bútorokat és ülőfelületeket használ, neutrális színekkel. Bézs, fehér, ekrü, valamint vajszín és esetleg néhány pasztellszín vagy egy kis férfiasabb barna fér bele egy ilyen otthon, ebédlő színvilágába. Az eleganciát és a letisztultságot próbálja közvetíteni. Ezért ebédlőbútora is szögletes, egyenes vonalakból áll, valamint világos színekből.