Jövő hónapban lesz a rendezvény, de a Magyar Nemzet már tudósított róla, hogy “Soros!”

Ország

A kormányzati portálok nagy részre – beleértve a vidéki lakájsajtót is – szemlézte a Magyar Nemzet jövőbelátó tudósítását.

Szeptember 16-17-én lesz az a rendezvény, amelyről a kormányszócsőként funkcionáló Magyar Nemzet már megírta a beszámolóját. A tudósítás lényege egy szóval összefoglalható: Soros.

A Budapest Fórum a Fenntartható demokráciák építéséről címmel rendezett kétnapos, angol nyelvű nemzetközi konferenciát Budapest Főváros Önkormányzata, a baloldalhoz ezer szállal kötődő Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete.

A Soros György nevével fémjelezett nyílt társadalom eszméjét képviselő előadók által tartott fórum célja az volt, hogy „Budapestet visszahozzuk a régió progresszív szellemi térképére”

– írja a Magyar Nemzet a Budapest Fórum konferenciájáról, amelyet szeptember 16-17. között rendeznek.

A vidéki kormánylapok is szemlézték a nagy “leleplezést”, de már a többségük törölte a cikket:

A cikk címében azt harsogják:

“Soros-demokráciát építene a Budapestet vezető baloldal”.

Részletezik, hogy kik “vettek részt” a kétnapos, angol nyelvű konferencián, amelyet Budapest Főváros Önkormányzata, a “baloldalhoz ezer szállal kötődő Political Capital” és a CEU Demokrácia Intézete szervez.

A lap azt írja:

A Közép-európai Egyetem budapesti épületében tartott nemzetközi konferencia nyitó előadását a saját bevallása szerint hiperpasszív angolnyelv-tudású Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere tartotta.

A rendezvény támogatói között előkelő helyen szerepelt a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok is.

Arról is beszámolnak, hogy a “Budapest Fórum idei rendezvénye a városokra, a helyi kezdeményezésekre és a fenntartható demokráciák építésére összpontosított”, és “a meghívottak között szerepelt” Anne Applebaum újságíró, történész, akit úgy jellemeznek, ő az, aki “a háromszor is kétharmaddal megválasztott Orbán-kormányt hosszú évek óta puccsista egypárti diktatúraként festi le a hazai és nemzetközi balliberális médiában”.