Rendőrök

Kiakadt egy magyar rendőr: “Mondjuk már ki: át lettünk b***va, de csúnyán”

Ország

Egészen sötét jövőt lát maga és bajtársai előtt.

A Zsaruellátó nevű Facebook-oldal közölte egy elkeseredett magyar rendőr írását, aki rendszerszintű problémákat taglal. Vajon mi jelenthetne megoldást erre a borzasztó helyzetre?

A csalódott rendőr gondolatmenetét azzal kezdi, hogy amikor felszerel valaki hivatásosnak, akkor kap egy ajánlatot, amit vagy elfogad, vagy nem.

De ezeket folyamatosan egyoldalúan módosítani, ráadásul visszamenőleg, na ez már nem biztos, hogy tisztességes. Ezt hívják átb***ásnak

– folytatja igen keményen.

Úgy véli, tisztességtelenül járnak tehát olyan emberekkel szemben, akik az életüket a haza és leginkább az emberek szolgálatának szentelik.

A bejegyzés szerzője keserűen tapasztalja, hogy elszalad mellette az élet, lemarad mindenről, ráadásul annyira kevesen vannak már, hogy a szabadságából is visszaírnak.

Nem csak minket, de az embereket is hülyének nézik, akik pontosan látják, hogy alig van rendőr az utcán

– állapítja meg.

Mielőtt elkezditek a „te vállaltad” stb szövegeket, gondoljatok arra, hogy én ezt nem vállalatam. Egy teljesen más rendszerbe szereltem fel, ahol úgy kellett megharcolni a jó helyekért, kihalásos alapon ment minden. El tudtam jönni szabadságra, tudtam, hogy x évente előléptetnek, ha síkhülye vagyok, akkor is, és tudtam, hogy nem kell örökké a 0-24 stressz, halál, szolgálattal járó tragédiák látványában élnem, mert ott lesz a korkedvezmény
– írja a csalódott zsaru, majd rámutat: se fizetésemelés, se életpályamodell még csak tervben sincs, nemhogy valamilyen fázisban. Azt is megemlíti, hogy egy járőr már kevesebbet keres bárkinél az országban. A mézesmadzagos hathavi is csak a tábornokoknak lesz jó, annyit kap majd egy parkettás a fent leírt mutatványokért cserébe, mint 12 járőr összesen, akik beledöglenek lassan a szolgálatba – sorolja.
Egy hét, és lemegy az első leszerelési hullám, rengeteg kolléga búcsúzik hamarosan, és nézi civilként a 6 milliárdos tűzijátékot, amit valahogy sikerült a költségvetésből kigazdálkodni, nem úgy, mint a béremelést
– írja a poszt vége felé.
Az eredeti bejegyzés itt található: