Kovács Zoltán: honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok

Ország

Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőt illeti, ezt garantálják nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Arra a kérdésre, miért halasztja Brüsszel a megállapodást a helyreállítási alapról, Kovács Zoltán úgy reagált: ránk akarnak kényszeríteni egy világlátást, ha pedig egy tagállam nem úgy cselekszik, ahogy a brüsszeli bürokraták gondolják, akkor mondvacsinált okokkal, jogi köntösbe csomagolva, politikai támadás indul. Az újraindítási alaphoz való hozzáférést gyakorlatilag blokkolják, épp akkor, amikor a gazdaságnak gyors beavatkozásra van szüksége az újrainduláshoz. Felfüggesztik a tárgyalásokat, zsarolnak az ehhez nem kapcsolódó gyermekvédelem ügyében – mondta Kovács Zoltán.

Kifejtette: a magyarországi Forma 1-es futamra érkező – egyébként a magyar gyermekvédelmi törvényről mit sem tudó – sztárok megszólalása azt példázza, hogyan működik ez a hálózat, hogyan lehet akkor, ha egy bizonyos kérdésben – például a magyar gyermekvédelmi törvény esetében – egy tagállam másként gondolkodik, mint azt a nemzetközi mainstream elvárná, megszólaltatni “beszélő fejeket”, akikre a laikus közvélemény figyel.

(Lewis Hamilton korábban elfogadhatatlannak, gyávának és félrevezetőnek nevezte Instagram oldalán a magyar gyermekvédelmi törvényt. A pilóta posztjában arra is buzdítja magyar követőit, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az LMBTQ-emberek jogai mellett. A szerk.)

Talán ez a legaljasabb része annak a kampánynak, amelyet Magyarország ellen folytatnak, hiszen olyan embereket nyernek meg, akik nem tudnak semmit.

Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok, milyen következetesen védi az alkotmány és a magyar kormány a családok és gyermekek jogait?

– mondta az államtitkár.

Arra felvetésre, miért mossák össze a törvénnyel összefüggésben a pedofiliát és a homoszexualitást, Kovács Zoltán arra hívta fel a figyelmet: ne tévesszük szem elől, hogy mielőtt a törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok szövege megjelent volna, a hálózat, az LMBTQ-mozgalmak, a Soros György által fizetett nemzetközi szervezetek hálózata már ezzel támadta kormányt.

Azzal kapcsolatban, hogy a gyermekvédelem ügyében a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette a kormány 5 népszavazási kérdését, az államtitkár azt emelte ki: olyan kérdésekről van szó, amelyekben csak a magyaroknak van joguk dönteni, ezek a kérdések nem tartoznak az EU kompetenciájába.

A népszavazás a legalkalmasabb formája a népakarat kifejezésének – szögezte le Kovács Zoltán.

A nemzeti konzultáció az államtitkár szerint az elmúlt 11 évben az egyik leghatékonyabb és legsikeresebb formája volt a választókkal való párbeszédnek bármilyen kérdésben. Most a gazdaság és az élet újraindítása szempontjából fontos kérdésekről mondhatják el az emberek a véleményüket, és ebből kiderül, mit gondolnak az elmúlt 11 évről. Ez a siker kulcsa – mondta Kovács Zoltán.

(MTI)

Fotó: Instagram (levishamilton) / Facebook ( Kovács Zoltán)