Megújuló energia otthonunkban

Ország

Manapság már senkinek sem újdonság, hogy a Földünk változik. Ennek egyik oka az éghajlat változása és az egyre szűkösebben rendelkezésre álló erőforrások, így már nemcsak globális vagy nemzeti, hanem már az egyén szintjén is egy újfajta gondolkodás szükséges az energiaforrásokkal kapcsolatos hozzáállás terén.

Nem kérdés, hogy a jövő a mindenkinek elérhető és rendelkezésre álló megújuló energiaforrásoké.

A megújuló energiákat hasznosító rendszerek fejlesztésében a STIEBEL ELTRON vezető szerepet tölt be. A vállalat 1976 óta foglalkozik intenzíven a megújuló energiaforrásokkal, termékeik hőt és meleg vizet állítanak elő a legmodernebb technológiák segítségével. Az általuk forgalmazott puffertartályok, melegvíz-tárolók használatával lehetőség nyílik a levegőben és a talajban lévő energia hasznosítására fűtésre, hűtésre és melegvíz-ellátásra.

A cég oldalán széles választékát találhatja ezen energiahasznosító rendszereknek; az épületek fűtéséhez, hűtéséhez és használati melegvíz-előállításhoz szükséges hőszivattyúkon át a hővisszanyerős központi szellőztető rendszereken keresztül egészen a puffertartályok és melegvíztárolókig.

Puffertartályok és melegvíz-tárolók

Ez utóbbiak jelentősen javítják az aktuális fűtési rendszerek hatékonyságát, mivel eltárolják a feleslegesen megtermelt hőt a későbbi felhasználáshoz. A puffertartályok segítségével otthonunk fűtési rendszerei rugalmasabban tervezhetőek.

Ezek valójában melegvíz-tárolók, melyek az előállított meleg vizet későbbi felhasználásra tárolják el. Felhasználhatóak hőszivattyú, napkollektor vagy fatüzelésű, illetve vegyestüzelésű kazán kiegészítőjeként minden olyan rendszerhez, mely képes meleg vizet előállítani. A puffertartályoknak több típusa létezik, ezenfelül mindenképpen a megfelelő teljesítményűt és méretűt kell választani belőlük; tehát nem mindegy a fűtendő épület hőigénye, és a berendezések teljesítménye, illetve a fűtésre szánt idő hossza. Hogy a hőveszteség minél kevesebb legyen, fontos a puffertároló szigeteltsége is.

Hidraulikai blokkok a fűtési rendszerek hatékonyságáért

A STIEBEL ELTRON komplett hidraulikai blokkokat is kínál családi házak számára. Ezek a blokkok különböző űrtartalmú háztartási melegvíz-tartályból és puffertartályból állnak. Az ilyen berendezés jellemzője például, hogy kompakt, rendszerbiztos és energiatakarékos, mivel családi házban történő használatra tervezték. A nagyobb használati melegvíz-ellátási kényelem érdekében felére csökkenti az egyes melegvíz-tárolók szükséges felállítási területét. Előnye, hogy tökéletesen kombinálható levegő-víz hőszivattyúval használati melegvíz-készítéshez és helyiségfűtéshez, és tetszés szerint beköthető a meglévő fűtési/hűtési rendszerhez.

A készülékekkel kapcsolatos további technikai információkért látogasson el a cég honlapjára vagy YouTube csatornájára, ahol számos videót talál ezen berendezések telepítéséről.