Ismerkedj meg a LED panel sokoldalú felhasználhatóságával!

Ország

Amennyiben hagyományos vagy halogén izzókkal rendelkezel, akkor ideje elgondolkodni a váltáson. De hogy mire is? Hát LED fényforrásokra!

A LED egyre népszerűbb világítástechnikai megoldásokkal szolgálhat, amelyek segítségével energia- és költséghatékony eszközöket szerezhetsz be és használhatsz fel. A LED izzó, szalag, reflektor és LED panel alap működési elvének köszönhetően környezetbarát, mindamellett, hogy hosszú élettartamának köszönhetően sokáig a fény szolgáltatója lesz otthonodban. 

Miért pont LED?

A LED sikere annak sokoldalúságában, kreatív felhasználhatóságában és hatékonyságában rejlik, de mindemellett számos előnyös tulajdonságot tudhat magáénak. A hagyományos izzókkal szemben kevésbé sérülékeny, sokkal strapabíróbb a kialakítása, így sokkal hosszabb élettartammal lehet számolni. Kíméli az emberi szemet, hiszen villogásmentes a fénye, mindemellett nincs szüksége bemelegedési időre sem, hiszen egyből teljes erővel képes világítani. 

A LED izzók tekintetében már design kialakítással is találkozhatsz, ami még egyedibbé teheti a lakásod megvilágításának képét. A LED szalagok kifejezetten sokoldalúan felhasználhatók, hiszen olyan helyszínek is megvilágíthatók segítségével, amelyeket más eszközökkel nem lehet elérni. Úgy mint a konyhapult, a lépcsőfokok, az álmennyezet vagy az üzlethelyiség kirakata.

A LED reflektorok tökéletes megoldást jelenthetnek kültéri helyszínek megvilágítására vagy akár esti munkavégzéshez, csarnokok, nagyobb hangárok bevilágítására egyaránt. 

Amit a LED panelről tudni kell

Manapság azonban egyre többen választják a modern LED paneleket, amelyek egyszerű, letisztult, de mégis elegáns megjelenést biztosítanak a hatékony világítás mellett. A LED panel összességében egy olyan energiatakarékos világítótest, amely homogén fényt biztosít, azaz nem külön pontokban látod a fényt, hanem egy összeolvadt forrásból érkezik, így még jobban kíméli a szemet. 180 fokos szórásszögének köszönhetően hatékonyan bevilágítja a teret. A káprázásmentességről az opál előlap gondoskodik, amely az erős fényt homogénné varázsolja. 

LED tekintetében különböző színhőmérsékletek közül válogathatsz, aminek köszönhetően teljesen személyre szabhatod a megvilágítást – legyen szó természetes, hideg fehér vagy meleg fehér árnyalatokról egyaránt. Minden helyiségbe olyat választhatsz, amire éppen szükséged van. Esztétikus kialakításának köszönhetően nem csak otthonodban, de éttermekben, irodákban, üzletekben is kifejezetten elterjedt felhasználásuk.

Rögzítésük egyszerű, hiszen tartókeretbe helyezhető, függesztve, rejtett klipsszel vagy akár kazettás álmennyezetbe is tehető. Azonban arról gondoskodnod kell, hogy a keretet, a rögzítőklipszeket, valamint a függesztékeket külön szükséges megvásárolnod a paneltől.