Erre jó a teleszkópos tolóajtó

Ország

A teleszkópos tolóajtók fő előnye, hogy maximális mértékű ajtónyitást tesznek lehetővé minimális térigénnyel. Ideális megoldás tárgyaló vagy akár nappali esetében, különösképpen abban az esetben, ha cél a tér maximális kihasználhatósága.

A több párhuzamosan futó ajtószárny egy ajtótokban rejthető el. Van lassabb és gyorsabb szárny. A nyitás folyamata során az egyik ajtószárny a másikat kíséri, egészen addig, amíg teljes mértékig kinyitásra kerül az ajtó, mely során egymás mögé sorolódnak a szárnyak..

Mi a teleszkópos tolóajtó fő előnye?

Előnye a klasszikus tolóajtókhoz képest, hogy a szűkebb ajtószárnyak miatt 30 százalékkal kevesebb helyre van szüksége. Ezzel a megoldással két tér akár egybe is nyitható, így egy klasszikus konyha és nappali akár amerikai konyhává változtatható, de két különálló tárgyaló egybe nyitására is lehetőség adódik.

További pozitívum, hogy a két helyiség közötti fény egységesen eloszlatható.

Mik a fő tulajdonságai az ilyen ajtóknak?

A record standard változatú tolóajtója esetében az ajtószárny magját 32 milliméteres forgácslemez vagy csöves farostlemez alkotja. Borításként 0,8 mm-es HPL laminálás kerül felragasztásra a teljes felületre.

Egyszárnyú automata tolóajtó alkalmas lehet tűz- és füstgátló funkció betöltésére, köszönhetően a módosított töméseknek és a hőelnyelő magnak. Ilyen a record CLEAN K1 füstelvezető ajtaja. Ugyancsak tűz- és füstgátó tolóajtó a CLEAN K1-A T30 RS. Ez az egyszárnyú nyílászáró 1510 mm széles és 2135 mm magas maximális szélességben rendelhető.

Van olyan változat, amelyet kifejezetten zajvédelmi okokból hívtak életre. A CLEAN K1-A -dB elnevezésű ajtó belsejét olyan gumitöméssel látták el, mely zajelnyelő hatású. Felülete lehet a már említett HPL, nemesacél vagy akár ezek kombinációja is.

Orvosi alkalmazásban szükség lehet sugárvédelemmel ellátott ajtókra is, ilyen a CLEAN K1-A Pb, mely választható ólom egyenértékkel. Az elektron-, röntgen- és gammasugárzás ellen is védelmet nyújt a keret belsejében és a keretben található ólombélés.

Lineáris teleszkópos tolóajtók

Megbízhatóság és látvány szempontjából sok hasonlóság mutatkozik a lineáris tolóajtók és a hagyományos tolóajtók között, ám működésük eltér, tekintettel arra, hogy két- és négyszárnyú változatuk is létezik.

Átjárási szélesség tekintetében négy méter a maximum, míg a súlyhatár kétszer 130 kilogramm vagy négyszer 90 kilogramm.

A record System 20 adja a vezérlés alapjait, maga a termék pedig két változatban érhető el record TSA 20 és record TSA 21 néven. Kérhető hőszigetelő üveggel is, a meghajtása pedig történhet portálra, falra vagy mennyezethez rögzített megoldással.

A cég termékei évekig üzemeltethetők alacsony zajszinttel. A görgők kopásgátló technológiával vannak felvértezve, a csendes ajtónyitást szolgálják az akusztikailag függetlenített futósínek mellett a golyóscsapágyas szíjtárcsák egyaránt.