Busz előtt büntetőfékezett Berki Krisztián, börtönbe is kerülhet – itt a leleplező videó

Ország

Szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre egy férfi, aki ellen most az ügyészség vádat emelt. A Fővárosi Főügyészség ugyan nem említi, de a Blikk információi szerint Berki Krisztiánról van szó, aki a vádirat szerint egy busz előtt bünetőfékezett.

Mivel az esetet felvette a busz belső, illetve kifelé néző kamerája is, annak minden részletét könnyű felidézni.

A Fővárosi Főügyészség így ír az esetről:

A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. A vádlott a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudáltak egymásra. A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

444 hozzáteszi, a busz az óbudai Pünkösdfürdő utcában haladt, az aranyszínű, kabrió Bentley mögötte, amikor a megállóhoz közelítve a busz lelassított, de mivel nem volt sem le-, sem pedig felszállni kívánó utas, végül továbbhajtott. Ez titokzatos okból igencsak feldühítette a Bentley sofőrjét, aki heves dudálásba kezdett, majd annak ellenére, hogy ezt tábla plusz záróvonal tiltotta, gyorsan megpróbálta megelőzni a buszt – ráadásul zebrán – de nem sikerült neki.

A bentleys visszasorolt, de csak addig, amíg újabb alkalom nem támadt az előzésre.

Ekkor a megengedett sebességet túllépve bevágott a busz elé, ahol állásig satufékezte a luxuskabriót.

A busz azonban nem tudott ennyire gyorsan állóra fékezni, és isteni igazságszolgáltatásként beleszaladt a kabrió farába, 14 milliós kárt okozva.

Az autóbusz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt.

A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Berki halmazati büntetésként akár 7 és fél év is kiszabható ilyen ügyben.