Látványosan politizálni kezdett a kormány mellett a Köpönyeg.hu, az Országos Meteorológiai Szolgálat nem hagyta annyiban

Ország

Az időjárással kapcsolatos hírei közé becsempészte az Origo Rogán Antal új feleségét és családját mosdató cikkét is a Köpönyeg.hu a Facebookon.

A váratlan témaválasztás erősen megosztotta a követőket, sőt, az OMSZ nevében is érkezett egy komment, íme:

Akit az időjárás is érdekel esetleg, ajánljuk magunkat.

Reméljük, a kolléga megússza ép bőrrel.

Rogán Antal felesége semmilyen földet nem szerzett. Az érintett bank közleményben cáfolta az álhíreket. Origo Itthon #OrigoItthon #RogánAntal

Közzétette: Köpönyeg.hu – 2021. február 12., péntek

Mint korábban arról beszámoltunk, a 444.hu cikke szerint Rogán Barbara, a Nyírségben élő szülei, az apa üzlettársa és egy nyírségi nő több mint másfél milliárd forintért kötöttek adásvételi szerződést, és összesen 1022 hektárnyi területet vettek meg.

A vevők összesen 208 különböző helyrajzi számon található területet szereztek meg a Rogán Barbara szülőföldje körüli nyolc településen. A földek félholdszerűen ölelik körbe a közeli tájvédelmi körzetet.

A vevőknek összesen 1,66 milliárd forintot kell kifizetniük négy amerikai-magyar állampolgárnak, a terület korábbi birtokosainak. A pénzből a vevők csak 83,2 millió forintot, vagyis a vételi ár 5 százalékát tudták önerőből letenni az asztalra.

Rogán Antal 10 nap után reagált, közleménye szerint

„a feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni.”

A hvg.hu szerint a cáfolat alapja, hogy a lapok múlt időben írtak a földszerzésről:

A miniszter cáfolatával egy időben a – banktitok alól feloldott – Budapest Bank is kiadott egy közleményt, amelyben a pénzintézet azt állítja, hogy nem kötött földvásárlási célú hitelszerződést Obrusánszki Barbarával és szüleivel, és nem folyósított hitelt sem erre a célra. Harmadikként pedig Obrusánszki Barbara dédestapolcsányi szülei küldtek – egy belvárosi, Hold utcai ügyvéd által írt – helyreigazítási kérelmet lapunknak és a földüggyel foglalkozó többi szerkesztőségnek, amelyben különös érveléssel próbálják hamisként beállítani a földszerzéssel kapcsolatos cikkeket: minden egyes írásunkban a vásárlással, illetve a birtoklással kapcsolatos múlt idejű igealakot kifogásolják, például valótlan szerintük, hogy „földbirtokra tettek szert”, illetve „földterületeket szereztek”, vagy hogy az ügyletet a Budapest Bank hiteléből fedezték.”