A halálát kívánták a magyar mentősnek, mert beoltatta magát koronavírus ellen

Ország

Elképesztő üzeneteket kapott az Országos Mentőszolgálat. Járványszkeptikusok és összeesküvéselmélet-hívők acsarkodnak a mentőszolgálat Facebook-oldalán – írja posztjában az OMSZ.

A bejegyzésben azt írják, az ország egyik legnagyobb létszámú mentőállomásán szolgálatot teljesítő mentők 30%-a már most túl van az első védőoltáson, a többiek pedig (önkéntes jelentkezés után) megadott időpontokra érkeznek folyamatosan az oltópontokra.

Bár látható, mennyire komoly (akár életveszélyes) panaszokat okozhat a Covid19, még mindig nem sikerült meggyőzni azt a néhány oltásellenes kommentelőt, akik vállalhatatlan stílusban estek a mentőknek a poszt alatt.

Egy fehérvári targoncás például 84 karakteren keresztül gyűlölködött, amiért bajtársaink “pénzért chip-eltetik magukat”, míg egy pécsváradi édesanya mérget remélt a fecskendőbe vakcina helyett. A biztosítékot végül az a karcagi tanár csapta le, aki a képen szereplő bajtársunk halálát kívánta, amiért az beoltatta magát

– olvasható a bejegyzésben.

A mentők azt kérik, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjunk a védőoltásról, mert csak együtt sikerülhet legyőzni a vírust.