Milyen étkezőgarnitúrát válasszunk a teraszra?

Ország

A modern emberek többsége az ideje nagy részét a négy fal között tölti, nem csoda hát, hogy amint lehetősége adódik, igyekszik kiszabadulni a falak fogságából. Ebben a helyzetben azok nagyon szerencsések, akiknek van saját teraszuk vagy kertjük, hiszen csak ki kell lépniük az ajtón, és máris a szabad levegőn találhatják magukat. Azonban a szabadtéri kényelmes és kellemes időtöltéshez szükség van kültéri bútorokra is. Ezek között a leginkább kedvelt darabok a kültéri étkezőgarnitúrák, hiszen segítségükkel igazán kellemesen lehet eltölteni az időt és elkölteni az udvaron a reggelit, az ebédet vagy akár a vacsorát is.

Hány személyes legyen az étkezőgarnitúra?

Ha nagyon pici helyünk van a teraszon, akkor sajnos nem igazán választás kérdése, hogy a lehető legkisebb étkezőgarnitúra szett mellett döntsünk. Azonban ha ennél nagyobb, akkor választhatunk a 4, a 6, a 8 és akár a 12 személyes szettek közül is kedvünkre valót.

A legnagyobb étkezőgarnitúrák mellett akkor érdemes dönteni, ha rendszeresen mi adunk otthont a kerti partiknak, ahol a család és a barátok apraja-nagyja megjelenik. Ellenkező esetben nincs szükség nagy szettekre, hiszen ezek, ha nem lennének kihasználva, egyrészt csak a helyet foglalnák, másrészt viszont teljesen felesleges költeni valamire, amire nincs szükségünk.

Amennyiben rendszerint a négytagú családunkkal tervezünk kiülni a teraszra, akkor a négyszemélyes változat tűnik okos megoldásnak. Azzal azonban tisztában kell lenni, hogy a legtöbb négyszemélyes garnitúra túlságosan kicsi ahhoz, hogy kényelmesen elférjünk, ezért inkább megéri a 6 személyes szettek közül választani, melyeknek a méretei pont ideálisak egy átlagos család számára.

 

Milyen anyagból készült étkezőgarnitúra mellett érdemes dönteni?

Természetessége miatt a fa igen kedvelt anyag a kültéri étkezőbútorok esetén, és ezek rendszerint meglehetősen időtállóak is. Azonban vásárlásnál ajánlott figyelni arra, hogy le van-e kezelve a fabútor, hiszen bár a kezeletlen darabok jóval olcsóbbak, de ebben az esetben a kezelést (lakkozást) nekünk kell majd otthon megoldani, ha valóban tartós darabokat szeretnénk.

Szintén a természetessége miatt vonzóak a rattanból készült étkezőgarnitúrák is, bár ezek borsos ára és kényessége elrettentő erővel bírhat.

Viszont ha kompromisszumképesek vagyunk, akkor dönthetünk a jó minőségű polyrattanból készült étkezőszettek mellet is, hiszen ezek megszólalásig hasonlítanak a rattan bútorokra, viszont azok minden hátránya nélkül. Ráadásul a polyrattan kültéri bútorok nem igényelnek túl sok karbantartást sem, mindössze időnként egy nedves és puha ronggyal ajánlott áttörölni, hogy a rárakódott portól megszabadítsuk.

Amennyiben neked is kültéri étkezőgarnitúrára van szükséged, keresd fel a SpaTrend oldalát, és válassz a magas minőségű kültéri bútorokból!