Az Indexnél történtek miatt tüntetést szerveznek a magyar sajtószabadságért

Ország

Éppen egy hónapja állította át az Index a függetlenségi barométerét a “veszélyben” tartományra, amikor is úgy ítélte meg a szerkesztőség, hogy veszélyben a szabad munkavégzésük.

A dolgok ma tovább sűrűsödtek, ugyanis  Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke elbocsátotta Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét. Dull Szabolcs szerint pénzzel próbálták megzsarolni, hogy hallgasson, Bodolai ezt tagadja. A Media1 értesülései szerint több mint 40 munkatárs készül felmondani Magyarország legolvasottabb hírportáljánál.

Az események kapcsán a Momentum Szabad ország, szabad sajtó! Tüntetés a magyar sajtószabadságért – címmel szervez demonstrácót péntekre.

2020. július 24-én, pénteken az Index szerkesztősége elé hívjuk mindazokat, akik nem hallgatnak! Akik kiállnak a szabad sajtó és egy szabad ország mellett!

Vonuljunk együtt a Karmelita kolostorhoz, és mutassuk meg: nincsen szabad ország szabad sajtó nélkül!

– írják a szervezők.

Mint ismert, a másik, napi 1 millió fölötti látogatószámmal rendelkező portált, az Origót már bedarálta a kormány. A portálon azóta kritikus hangvételű cikkekkel csak az ellenzéket illetik. Sajtópereket viszont szép számmal buknak, íme egy a sok közül:

Jogerős: hazudott a kormánybarát Origo a momentumos Donáth Annával kapcsolatban