“Ez már a megalázó szint” – egy magyar orvos megmutatta, miféle “védőeszközt” kapott a kormányhivataltól

Ország

Állítólag özönlik az országba a rengeteg vírusellenes védőeszköz, de valahogy mégsem jutott belőle. Varsányi Éva sárkeresztúri háziorvos Facebook-bejegyzésében így fogalmaz:

Ma újabb szállítmány védőfelszerelés érkezett. 19,5 pár hajfestésre alkalmas gumikesztyű. Azt hiszem, ez már a megalázó szint.

A bejegyzést szerdán osztotta meg, azóta néhány betege már kisegítette, illetve mint írja, az önkormányzat is igyekszik ez ügyben.

Az orvos a 444.hu-nak elmondta, a posztban említett kesztyűk egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy egészségügyi dolgozók használják őket, nem illeszkednek a kézre, ezért nem védenek megfelelően a fertőzés ellen.

Rendelője utoljára a járvány kitörésekor jutott bármilyen védőfelszereléshez központi forrásból: akkor 50 darab sebészi maszkot, és három darab FFP 1-es maszkot vehettek fel a megyei mentőállomásról.

Azzal együtt, hogy a hírekből folyamatosan azt halljuk, sorra érkeznek külföldről a védőfelszerelést tartalmazó szállítmányok, egyre érthetetlenebb, miért nem sikerült még kezelni ezt a problémát

– fakadt ki a háziorvos.