Új szolgálati mikrobuszokat kapott a rendőrség

Ország

Nyolcvan új szolgálati mikrobuszt kapott a rendőrség; a 2017 óta zajló amortizációs csere legújabb ütemében pénteken adta át az országos rendőrfőkapitány a járművek kulcsait a Készenléti Rendőrség budapesti központjában – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Közleményükben azt írták: a gépjárműállomány állapotának szinten tartása és folyamatos fejlesztése elengedhetetlenül fontos a gyors reagálás és a szolgálati feladatok biztonságos ellátása szempontjából.
Tavaly a rendőrség 132 kilencszemélyes, összkerékhajtású Mercedez-Benz Sprinter 316 típusú jármű leszállítására szerződött, az első ütemben most 80 jármű érkezett.

A kisbuszok öt évre vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkeznek, amelynek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere és az assistance szolgáltatás.

A járművekhez nyári, téli és terep-gumiabroncskészlet is biztosított. A kocsik a szériafelszereltségen túl speciális rendőrségi felszereléscsomagot és olyan egyéb kiegészítőket kaptak, mint a motorvédő fenéklemez a nehéz terepen közlekedéshez, vagy a járműkövető rendszer – írták.