Hamis tanúzással vádolják a lúgos orvos titkárnőjét

Ország

Újabb fejlemény bukkant fel az ügyben.

Hivatalból egyik hatóság sem tett feljelentést, pedig a lúggal megcsonkított Renner Erika és ügyvédje már jelezte korábban, hogy a nőt megtámadó kórházigazgató, Bene Krisztián, illetve az egészségügyi intézmény ápolási igazgatójának titkárnője hamis vallomást tett a bíróságon.

Ráadásul az ügyészség annak idején többek között

a két nő vallomása miatt akarta megszüntetni a nyomozást.

Az Index úgy tudja, a Fővárosi Főügyészség csak 2020 januárjában emelt vádat hamis tanúzás miatt a Bene Krisztián alibijét igazoló titkárnő ellen, az orvos másik kolléganőjével szemben pedig megrovást alkalmazott.

A meghallgatáson Bene Krisztián titkárnője

azt állította, hogy háromnegyed nyolckor a férfi már bent volt az épületben. A támadás azonban pont abban az időpontban történt Renner Erika San Marco utcai lakásában.

Bár az alibi a bíróságon sem állta meg a helyét, hivatalból mégsem tett senki feljelentést.

Végül kiderült, hogy Bene Krisztiánt a támadás napján 6 óra 30 perc és 9 óra között senki sem látta a kórházban. A titkárnő szavai megkérdőjeleződtek, mert egyrészt rávette kolléganőjét, hogy nyilatkozzon arról, hogy az orvos 8 óra 30 és 8 óra 45 perc között az épületben volt, másrészt Bene Krisztián azt mondta a rendőrségnek, hogy aznap csak 9 óra 30 perckor találkozott a két nővel.