Török Gábor: a közmédia vezetői bután, önleleplezően és logikátlanul cselekedtek

Ország

Az egyik legismertebb politológus szerint hibázott az MTVA, mikor nem engedte megszólalni az ellenzéki képviselőket. Még Fideszes logika szerint is. 

Török Gábor politológust kérdezte a 444, az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt tartott vasárnap esti tüntetésről, illetve az épületbe bemenő ellenzéki parlamenti képviselők elleni testi erőszakról.

 

Fotó: Facebook

Azért éppen Törököt, mert a politológus a Szabadság téri régi tévészékház 2006-os megrohamozása és felgyújtása idején éppen a Baló György-féle az Este című műsor vendége volt az MSZP-s Juhász Ferenc és a fideszes Navracsics Tibor társaságában, akikkel együtt éppencsak ki tudtak menekülni a házból, miután a megvadult tömeg betört oda.

Az általában óvatosan fogalmazó Török most úgy látja, hogy a közmédia vezetői

bután, önleleplezően és logikátlanul

cselekedtek, amikor nem voltak hajlandók fogadni a képviselőket, hanem őröket küldtek rájuk.

Török szerint, amikor a közel 2,5 millió ember szavazatát elnyerő ellenzéki pártok politikusai a tévészékházban állomásoznak, akkor egy közintézmény vezetője bután teszi, ha érthetetlen módon elbújik és a biztonsági őrökkel dobatja ki a politikusokat.

Ennek az üzenete önleleplező és ráadásul még politikailag sem logikus.

48396906_1781677688609733_6160586156057559040_o

A politológus végül egy kis játékot javasolt ahhoz, hogy pártállástól függetlenül bárki megérthesse, miért annyira súlyos, ami vasárnapról este történt a Kunigunda utcában:

„Minden ilyen helyzetben azt javaslom, hogy gondoljuk el szerepcserével ugyanezt: ha 2010 előtt fideszes ellenzéki vezetők mentek volna be a köztévébe, hogy elmondhassák a véleményüket, vajon mi történt volna, s ha ugyanez, akkor vajon mit gondoltunk volna?”

(444)