Meghalt a kislány, akit nyitott mellkassal kellett másik kórházba szállítani, mert nem volt CT

Ország

Múlt héten derült ki az RTL Klub híradójából, hogy se CT, se MR nincs az Országos Kardiológiai Intézetben, ahol a legbonyolultabb szívműtéteket végzik.

Ezt az Intézet főigazgatója mondta a Híradónak azután, hogy a Klubrádió egyik hallgatója elmesélte, hogy súlyos állapotú unokáját nyitott mellkassal kellett átvinni egy másik kórházba, mert CT vizsgálatra volt szükség.

A hírre Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az ATV műsorában úgy reagált,

lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van.

Balog még hozzátette, szerinte az egészségügyet álhírekkel támadják: mindenki csak azt szajkózza, hogy melyik intézményben nincsen CT, miközben mostanra kétszer annyiban van, mint ahányban korábban volt.

Szerda délután aztán újabb telefonhívás érkezett a Klubrádió stúdiójába. Ugyanaz a nagymama volt, aki néhány nappal korábban, és sajnos rossz hírt hozott.

Hiába küzdöttek 16 napig az unokája életéért, a kislány péntek este 9-kor meghalt.

A nagymama a miniszer szavait végtelenül cinikusnak minősítette a műsorban, különösen azt a részt, hogy a magyar egészségügy “világszínvonalú”.

(hvg.hu)