Az utcakép színesítését célzó pályázatokat vár a veszprémi Művészetek Háza

Kultúra

 Az utcakép színesítését célzó pályázatokat vár a veszprémi Művészetek Háza kapcsolódva a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz. A street art művészek április elejéig nyújthatják be pályázatukat, melyek a város közterületeit díszítik majd, bemutatva a település és a régió kultúrtörténetét – áll a szervezők által az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményben.  

A város kézilabdacsapatának pályájához, a Veszprém Arénához vezető aluljáróban a művészek egy 61×7,5 méteres felületen alkothatnak. A pályázat kiírói Veszprémmel kapcsolatos alkotást várnak, amelyben témaként megjelenhet a természetes és épített környezet, a történeti emlékek, a kultúra, a zene városa, a sport vagy akár az Európa Kulturális Fővárosához kapcsolódó gondolatkör is.

A Veszprém Aréna aluljáró felvezető szakaszán a Bakonnyal és a Balatonnal kapcsolatos művek készülhetnek. A déli útgyűrű alatti gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas aluljáró támfalai, illetve a Művészetek Háza irodaépületének tűzfala szintén megújulnak, street art festést kap a Haszkovó buszforduló sofőrpihenője és egy veszprémi busz teljes felületét is a pályázaton kiválasztott alkotás matricájával vonják majd be.

A legígéretesebbnek ítélt tervek készítőit online konzultációra hívják, amelyeken módosításokat, illetve további alkotásokat is kérhet a bizottság, mely legkésőbb április 23-áig hozza meg döntését. Az alkotásokat május 1. és szeptember 30. között készítik majd el a művészek.