Kiírták az idei evangélikus médiakommunikációs díjakat

Kiírták az idei evangélikus médiakommunikációs díjakat

Kultúra

A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) 2023-ban ismét odaítéli a Bornemisza Péter- és az Írónád díjat. A kitüntetésekkel azokat a világi és evangélikus egyházi felületeken publikált médiakommunikációs alkotásokat kívánják elismerni, amelyek az evangélikusság és az evangélikus egyház pozitív megítélését, népszerűsítését vagy missziós tevékenységét segítették elő az elmúlt évben.

A Bornemisza Péter-díjjal olyan, bármely világi felületen, az Írónád díjjal pedig olyan, bármely evangélikus felületen – például nyomtatott vagy online újságban, televízióban, rádióban, közösségi médiában, podcastban, vlogban – publikált médiakommunikációs alkotás ismerhető el, amely megfelel a díjkiírásban megjelölt célnak és a jelölés feltételeinek. A díjjakkal konkrét alkotást, nem pedig életművet jutalmaznak. A zsűri döntése alapján mindkét kategóriában egy-egy különdíj ítélhető meg.

2021-ben Farkas Erika A hely – Evangélikus Országos Gyűjtemény 1–2. (Kossuth rádió) című műsora, 2022-ben Borbás Barna „Keresztény Európát szeretnénk? Kezdjük magunkon!” Karácsonyi beszélgetés Fabiny Tamás evangélikus püspökkel (Válasz Online) interjúja nyerte el a Bornemisza Péter-díjat. Írónád díjjal ismerték el 2021-ben Stifner-Kőháti Dorottya Isten budafoki bárányai (Evangélikus Élet), 2022-nem pedig Kézdi Beáta Az Úr folyamatos iránymutatásával (Evangélikus Élet / Evangélikus.hu) című riportját.

Az MEE és annak Sajtóbizottsága által 2021-ben alapított médiakommunikációs díjak elnyerésére bármely magánszemély jelölhet egy alkotást; saját műnek és más magánszemély(ek) művének a díjazására egyaránt javaslatot lehet tenni.

A jelölés az e célra létrehozott online felületen történhet 2023. január 16. és február 19. között. A jelölt alkotásokat az MEE Sajtóbizottsága által felkért szakmai zsűri bírálja el, a díjak átadására tavasszal kerül sor ünnepélyes keretek között. A teljes és részletes díjkiírás az egyház honlapján érhető el.