színház függöny

Megkezdődik a nyári színházi évad Zalaegerszegen

Kultúra

A Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivállal (ZAKO) vasárnap megkezdődik a 16. évad a Kvártélyház Szabadtéri Színházban – közölték a csütörtöki programismertető sajtótájékoztatón a szervezők.

Az első kvártélyházi színházi előadássorozatot tizenöt évvel ezelőtt, 2007-ben rendezték meg. Az akkori városvezetés részéről jó döntésnek bizonyult, hogy az 1765-ban emelt műemléképület udvarára került a szabadtéri színház – fogalmazott Zalaegerszeg polgármestere.

Balaicz Zoltán hozzátette: a Kvártélyházi Nyár elnevezésű rendezvénysorozat nagyon sok zalaegerszegi és környékbeli családnak nyújt kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget.

A július 2-ig tartó művészeti fesztiválra sokrétű, kicsit lírai programot állítottak össze – jelezte Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.

Vasárnap Cseh Tamás és Csengey Dénes kevésbé ismert dalai hangzanak el Beck Zoltán és Szűcs Krisztián Másnap című estjén. Június 27-én Grecsó Krisztián Vera című regényének színpadi változatát mutatja be a Kőszegi Várszínház. Lengyel Tamás önálló estjén (Kitolás – Apanevelés kezdőknek és haladóknak) az apai lét rejtelmeit boncolgatja. Takács Bence a Kortárs-e a kortárs? című előadással érkezik a Kvártélyház udvarára. Az E-Mancik előadásán négy színésznő – Dobra Mara, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda és Tarr Judit – lép színpadra. A Veszprémi Petőfi Színház a Pilinszky 100 című előadást mutatja be – ismertette a ZAKO programjait Tompa Gábor.

A kvártélyházi nyár július 12-én A Pál utcai fiúk című zenés játékkal folytatódik. A kaposvári egyetem színész hallgatóival közös produkciót tavaly mutatta be Kvártélyház.

Július 29-én Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila Meseautó című musicaljét túzik műsorra Tompa Gábor rendezésében.

A szabadtéri színházi szezon augusztus 16-án, a Zalai Táncegyüttes önálló estjével zárul.

(MTI)