“Bohém hangulat” Kiállítás – hangverseny – koccintás

Kultúra

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán 23 éves múlttal rendelkező Konzervatórium Galériában sorozatban  immár 20. alkalommal kerül megrendezésre a “BOHÉM HANGULAT” karikatúra kiállítás .

Időpont:  2020. február 9-én, vasárnap 15 óra

A  HOFI -ról szóló kiállítás megnyitó rendhagyó, a személyisége hazai viszonylatban még most is igen nagy súllyal nyom a latban. A mai napig is óriási a reputációja hazai és nemzetközi szinten egyaránt, így a határ mentén, a magyarság lakta vidékeken, illetve az országunktól távolabb élő magyar diaszpórák környezetében.
Ezt a kiállítási anyagot vándorkiállítás formájában – a karikaturistákkal együtt –  jó szívvel ajánljuk , mint jeles, kiemelkedő tartalmú  kulturális értéket a  cégek számára csapatépítő, összekovácsoló jelleggel, illetve a különböző települések programjaihoz kapcsolva.
 
Hogy HOFI 60 évvel ezelőtt lépett fel először Magyarországon és itt Debrecenben a színpad deszkáira, ebből az alkalomból az Ő szellemiségét hordozó –  a magyar nyelv szépségére, kifejező erejére, játékosságára, logikájára épülő, szituációs karikatúrákból   álló –  kiállítási anyaggal rukkoltak elő, amelyből válogatva 2020. évi HOFI FALINAPTÁR -at  készítettek .
 
Az ötleteket dramaturgiával együtt átadták az egyetlen magyar Pulitzer-díjas karikaturistának (Fábry János), aki a gondolatokat Hofira szabta. A képek elkészítésében egy hölgy (Jeney Klára) is szerepet játszott, akiről kiderült, hogy tud ő is a humor oltárán áldozni….. A nevéhez fűződik a meghívón szereplő “PRÓBÁLJ MEG LAZÍTANI” címadó gondolat képben történő megformázása is.
 
A kiállítás megnyitót követően (Dr. Duffek Mihály exdékán évek óta a humort fáradhatatlanul (f)akasztja  – (d)önti (n)agyon) szokás szerint zenei programmal folytatják a Liszt hangverseny teremben, ahol az intézmény Ütős Tanszéke hallgatói előadásában “ütős műsort” láthat majd az érdeklődő közönség.
 
A program végén szokás szerint az állófogadásra tisztelettel invitálnak mindenkit:
 
 “LEGYEN MINDENKI VENDÉGÜNK EGY POHÁR BORRA,….. EGY POHÁR PEZSGŐRE, ….. és…. NÉHÁNY POHÁR ……..JÓ SZÓRA……..”
A programra a belépés díjtalan, ugyanakkor a KONZERVATÓRIUM GALÉRIA működtetéséhez a kihelyezett dobozban az önzetlen támogatást szívesen fogadják.