Új kenyér ünnepet szerveznek a debreceni időseknek, fideszes képviselő nyitja meg a rendezvényt

Helyi hírek

Új kenyér ünnepe címmel szervez rendezvényt Debrecen városi szociális szolgálata augusztus 15-én, csütörtökön, 13 órától a Belvárosi Gondozó Szolgálat Vörösmarty Utcai Idősek Klubjában.

Az intézményvezető közleményében felidézi, az Új kenyér ünnepe hagyománnyá vált, immár 19. alkalommal rendezik meg. A rendezvényt a klub egyik tagja inspirálta, melyhez a közösség tagjai egyhangúlag csatlakoztak. Több klubtagnak ugyanis kedves emléke fűződik a régi idők aratásához, szeretetteljesen emlékeznek a búza tiszteletére és az ebből sütött kenyér, lángos ízére.

A rendezvény célja, hogy bevonjuk az idősebb korosztály tagjait a tevékeny közösségformálásba, valamint, hogy megismertessük szolgáltatásainkat, színesebbé tegyük a programjainkat és együtt ápoljuk nemzeti értékeinket.

Azt írták, a Belvárosi Gondozó Szolgálat Vörösmarty Utcai Idősek Klubjában rendszeresen felolvasást tartanak a klubtagok mindenkit érdeklő témákban, kézműves foglalkozások keretében kedves tárgyakat készítenek családtagjaiknak és egymásnak, nagy gondot fordítva a finommotorikai képességek megtartására, emellett egészségügyi témájú előadásokat szerveznek. A memoriter feladatok gyakorlása sem marathat el, társasjátékokkal is rendszeresen játszanak törekedve a szellemi frissesség megtartására – olvasható a tájékoztatóban.

Az intézmény adottságait kihasználva sok zenés táncos rendezvényt, főzést tartanak a társ klubok tagjainak bevonásával, hiszen a zene és a tánc gyógyítja a lelket s a testet. Az ünnepeket, jeles eseményeket figyelemmel kísérik, együtt készülnek a farsangra, húsvétra, karácsonyra, köszöntik a születésnaposokat, névnaposokat.

A rendezvény kapcsán a nyilvánosság is beleláthat a klub hagyományőrző mindennapjaiba. A rendezvényt Piros Zoltán fideszes önkormányzati képviselő nyitja meg, majd Nagy Lajosné intézményvezető mond köszöntőt.

Program:

Az ünnep eredetének bemutatása, versek, dalok előadása

Debreceni Népi Együttes műsora

Az új kenyér megszegése

Vendéglátás

Zene, tánc az ünnep hangulatának tükrében