Folytatódik a Csap utca felújítása Szegeden

Helyi hírek

Folytatódik a Csap utca felújítása Szegeden, ezért félpályás lezárásokra kell számítani szeptemberig. Először 2022-ben az Irinyi János és a Sólya utca közötti szakasz útburkolatát cserélték, majd tavaly a Sólya utcától a Fő térig tartó szakasz újult meg, most pedig a Szántó Kovács János utca és a Vadas Márton utca közötti kétszázharmincöt méter újul meg – írja a szeged.hu.

– A beruházás nyolcvanmillió forintból valósul majd meg. A közbeszerzésen nyert cég, a Bali-Ép Building Kft. teljesen felmarja a régi aszfaltot, illetve javítja és teljesen megerősíti a régi útalapot. A padkarendezés mellett, ahogyan az eddigi két ütem esetén, itt is új aszfalburkolatot kap az utca ezen szakasza – mondta Szénási Róbert, a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

A portál azt írja: a szeptember végéig tartó munkálatok félpályás útlezárással zajlanak majd, hiszen a körzet legfontosabb csomópontjaként nem zárhatják le a teljes utat, és a tömegközlekedést sem terelhetik el.

A Csap utca mellett megújul a Tavasz utca egy szakasza, a Fő fasor, a Selmeci, valamint a Zólyom utca. A Rókusi körút egy szakaszának felújítása jelenleg is folyamatban van, a napokban pedig elkezdődött a Palánk tömbbelső burkolatának rendbetétele, a fodorkerti töltésnél pedig hamarosan megkezdődnek a munkálatok.

(szeged.hu)

Fotó: Frank Yvette