gyík a Debreceni Állatkertben

Idén az újvilágba kalauzol el az Állatkertek Éjszakáján a debreceni állatkert

Helyi hírek

Minden évben eljön az éjszaka, amikor az állatoké a főszerep! Augusztus 30-án, 19:00 és 23:00 között a Zoo Debrecen immár XIII. alkalommal tartja meg a főszezon legnagyobb szabású esti rendezvényét, az Állatkertek Éjszakáját, amelyen a vendégek idén Közép és Dél-Amerika természeti és kulturális sokszínűségéből kaphatnak ízelítőt egyedülálló nyáresti programkavalkád keretében.

E varázslatos estén páratlan alkalom nyílik rá, hogy hangulatvilágítás mellett bepillantsunk az állatkerti lakók titokzatos éjszakai életébe, különös tekintettel az idei év gyűjteményi újdonságaira, a Zookuckóba költözött hét óriáspókfajra, az immár párba állt kéktorkú arákra és nandukra, valamint a nemrég született jövevényekre, köztük Mulanra, az észak-kínai leopárdkölyökre, a Katta-sétány legkisebb lakóira és a dél-afrikai sülkölyökre.

Az Állatok Akcióban program során megleshetjük többek között az esti portyájukra induló ázsiai oroszlánokat és szibériai tigriseket, de a legmerészebbeket Bátorságpróba várja, a néhai lakók reliktumain keresztül pedig a Park gazdag múltja is felsejlik majd előttünk. A Nagyerdő éji neszében a rovarvilág megfigyelésére is lesz lehetőségünk.

A rendezvény csaknem másfél évtizedes hagyományaihoz híven közreműködőkből és fellépőkből sem lesz hiány: Közép és Dél-Amerika fergeteges hangulatát idéző karneváli felvonulás, újvilági gasztronómiai utazás, capoeirabemutató, lángidomárok, latin gitárelőadás, szambashow és salsa táncoktatás, a Bűnvadászok Duó ütős produkciója, csillagles és megannyi egyéb kiegészítő program gondoskodik majd tartalmas kikapcsolódásunkról. Hazánkban egyedülálló módon Debrecenben csak egész estés vidámparki kalandokkal lehet teljes az Állatkertek Éjszakája, a 24 élményelem közül pedig több ünnepi fényárban úszik majd, például a földöntúli útra repítő Apollo-X és a pompás Barokk körhinta.

A belépés és a programokon való részvétel mellett korlátlan vidámparki játékgép-használatot is biztosító varázskarszalag 5900 Ft/fő áron kapható, de váltható normál belépő is kedvezményes, 3300 Ft/fő áron, idei újdonságként pedig limitált számban elérhető exkluzív élményeket tartogató VIP belépő is fejenként 9900 Ft-os áron kizárólag online. A gyorsított bejutást biztosító jegyek megvásárolhatók online elővételben, de a rendezvény ideje alatt a helyszínen is váltható normál és varázskarszalagos belépő.

Állatkertek Éjszakája