183 méter új aszfaltot kapott Debrecen

Helyi hírek

Befejeződtek a nagyfelületű aszfaltozási munkálatok Debrecenben, a Dugovics Titusz utcában – jelentette be sajtótájékoztatón Szilágyi Edina, a terület önkormányzati képviselője.

Szilágyi Edina a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Dugovics Titusz utca aszfaltozási munkálatai befejeződtek, így a közlekedők 183 méter hosszban teljesen megújult burkolaton tudják használni az útszakaszt.

A képviselő kifejtette, a Dugovics Titusz utca aszfaltozása május 28-án az előkészítő munkálatokkal kezdődött meg. A beruházás során a meglévő padka nyesését, új szegélyek építését, a meglévő elöregedett aszfaltburkolatú út marását és bontását, a meglévő közműszerelvények szintbeemelését, valamint az út- és kisebb szakaszon a járdaburkolatok újra aszfaltozását végezte el a kivitelező. A fejlesztés 33 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

Szilágyi Edina azt hangsúlyozta, hogy a mostani felújítás is jól mutatja, hogy egy önkormányzati fejlesztés a lakosok összefogásával lehet igazán sikeres. A lakosokkal folyamatosak és konstruktívak voltak az egyeztetések, ennek eredményeként a zöld területek kialakítása szempontjából mindenki igényét igyekeznek figyelembe venni. Hozzátette, ezt a munkát várhatóan szeptemberben végzik majd el. Fontos jövőbeni célként fogalmazta meg az utcában a járdaszakaszok teljes felújítását is.

A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy a lakosok is sokat tudnak tenni a házuk előtti zöld területek ápolásával és rendben tartásával a környezetükért, hiszen egy városfejlesztésnek ez az egyik elsődleges üzenete. Az önkormányzat megteremti a feltételeket, a lakosok pedig élvezik és ápolják azt.

Szilágyi Edina elmondta, hogy választókörzetében az elmúlt években számos szakaszon újult meg a már elöregedett, elhasznált útburkolat. Az útfelújítási és útépítési program része volt 2021-ben a Keresszegi utca, a Kinizsi utca, 2022-ben a Székely utca, a tavalyi évben pedig az Apafi utca.

Fotó: debrecen.hu