Wizz Air Debrecen

Debreceni repülőtér: mégis volt járattörlés

Helyi hírek

“A debreceni repülőtér vezetésével megtekintettem a héten keletkezett pályahibák javítási folyamatát. Megnyugtató volt látni, hogy az első ütemmel a kivitelező végzett” – állapította meg Papp László, Debrecen polgármestere.

A fideszes városvezető Facebook-oldalán azt írta, a második ütem befejezése jövő hét elejére várható. Így – szerinte – a jövő hét második felében újraindulhat a forgalom.

Ami a részleteket illeti: 4000 betontáblából álló pálya több pontján – a javítási munkákkal párhuzamosan – további dilatációs hézagokat vágnak, annak érdekében, hogy a hasonló esetek előfordulásának kockázatát csökkentsék. Az utasokat ért kellemetlenségek minimalizálása érdekében a repülőtér személyes, online és telefonos tájékoztatási központot hozott létre, melyről a www.debrecenairport.com oldalon tájékozódhatnak.

A légitársaságokkal együttműködésben eddig 10 induló és 10 érkező járatot sikerült átirányítani a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Azonban egy ciprusi járat törlése elkerülhetetlenné vált

– ismerte el Papp László, ellentétben azzal, ami az önkormányzat híradásában szerepel.

A debreceni repülőtér rendkívüli információs szolgálata:

Előzmény:

Le kellett zárni a debreceni repülőteret

 

Bezárja debreceni bázisát a Wizz Air – itt a debreceni repülőtér válasza