Szeged, épül, BYD, autópálya, kínai elektromosautó-gyár, üzem, autógyár

Két hétig félpályás útlezárás lesz érvényben a Budapesti úton, Szegeden

Helyi hírek

A Szegedi Vízmű Zrt. 2024.07.15-től, várhatóan két hétig vízvezeték-építési munkákat végez Szegeden, a Budapesti úton, a BYD elektromosautógyártó üzem vízellátását biztosító gerincvezeték építéssel összefüggésben.

A munkálatok során félútpályás lezárásra és forgalomelterelésre kell számítani. A Szeged felől Budapest irányába haladó forgalom egy sávon, sebességkorlátozás mellett haladhat, míg a befelé haladó sáv lezárásra kerül.

A Budapest felől Szeged irányába közlekedő járművek terelő úton közlekedhetnek a M43-as autópályához közelebb eső körforgalomtól a Back Bernát utcán és a Wimmer Fülöp utcán keresztül – az ábra szerint.

A terelés a tömegközlekedést is érinti, ideiglenesen egy buszmegálló a Budapesti útról a Back Bernát utcába kerül áthelyezésre.

BYD. Szeged. Budapesti út. Építkezés.

A vízvezeték-építési munkával összefüggésben tervezett vízhiány nem várható. A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. végzi, ezek a tervek szerint 2024. július végére fejeződnek be, ezt követően állhat vissza az érintett útszakaszon a megszokott forgalmi rend.

A közlekedést a munkálatok idejére kihelyezett táblák segítik.

(Szegedi Vízmű Zrt.)

Fotó: Frank Yvette