Szeged, Gyermekklinika, klinika, egészségügy, gyógyít, orvos, beteg

1,3 milliárdos kormányzati támogatásban részesül a szegedi gyermeksebészet – megoldódhat a probléma?

Helyi hírek

Ahogyan arról június elején a Szegedi Nap is beszámolt, a  Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermeksebészeti Osztályán tavasszal megszűnt a gyermeksebészeti és traumatológiai betegellátás. Több mint 200 tervezett műtét maradt el és 40-50 akut beteget küldtek tovább távolabbi intézménybe. Miután mindezt kiderült, a nagy sajtóvisszhangnak köszönhetően ugyan született megoldás, de az csak átmeneti. Most azonban megoldódhat a probléma, a kormány ugyanis 1,3 milliárdos támogatásban részesíti az intézményt.

“Tegnap este jelent meg a Magyar Közlönyben a Kormány 1205/2024. (VII. 8.) Korm. határozata a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyerekklinika gyereksebészeti blokkjának felújítása kapcsán szükséges további intézkedésekről” – osztotta meg hivatalos Facebook-oldalán a hírt Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő.

Ismertette: a kormányhatározat 1 347 071 258 forint közvetlen költségvetési forrás biztosít a szegedi gyermeksebészet fejlesztése céljából a Szegedi Tudományegyetemnek. A fejlesztés célja a 18 év alattiak részére a baleseti és a sürgősségi ellátás legmagasabb szintű, széleskörű és szabályozott nyújtása regionális és országos elérhetőséggel.

A politikus posztjában köszönetet mondott az egyetem vezetésének is:

“Köszönjük a Szegedi Tudományegyetem vezetésének, hogy közösen a kormányzattal együttműködve sikerülhet a források bevonásával tovább fejleszteni a szegedi egészségügyi ellátást! A most érkező támogatás is azt bizonyítja, hogy magyarország kormánya a szegediek pártján áll” – írta a politikus.

(Mihálffy Béla hivatalos Facebook-oldala)

Fotó: Frank Yvette