Szeged, dinnye, Mars téri piac, piac

Magyar gyümölcsök lepték el Szegeden a Mars téri piacot – mutatjuk, mennyibe kerül idén a dinnye, a meggy és a barack

Helyi hírek

Magyar dinnye, meggy és barack is található a Mars téri piacon, Szegeden. Hogy melyik, mennyibe kerül? Megnéztük! 

Nincs is jobb, mint ebben a nagy melegben friss, finom, lédús gyümölcsöket enni. A Mars téri piacon szerencsére gazdag a kínálat, de nemcsak nassolni valót, hanem sütibe, lekvárba, befőtthöz és pálinkához való gyümölcsöt is találunk.

Sokba kerül a sárgabarack és a meggy is, a dinnye ára megfizethető

A görögdinnye 500 és 650 forint között mozog kilónként, a sárgadinnye ára pedig 550 és 650 forint közé tehető kilónként. A gyümölcs zöme Medgyesegyházáról került Szegedre. A Mars téri piacon található finomságok közül egyébként a legtöbb, a környékbeli termelőktől származik.

Az őszibarack ára 490 és 700 forint között van.

A sárgabarack ettől drágább, 700 és 1200 forint között mozog.

A meggy sem olcsó, 900 és 1000 forint közé tehető.

A szegedi Mars téri piacon a sok-sok gyümölcs mellett, zöldségek, húsok, tejtermékek és minden, mi szem-szájnak ingere, megtalálható.

Párakapu enyhíti a meleget

A nyári hőséget párakapu enyhíti a piacon, amely alatt átvonulva könnyedén felfrissülhetünk.

A parkolásért már bankkártáyval is fizethetünk

Egy hónapja immár kártyával is megvásárolható a Mars téri piac parkolójában a parkolójegy. Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője a szeged.hu-nak a fejlesztés kapcsán a múlt hónapban azt nyilatkozta: reméli, hogy a korszerűsítés megkönnyíti a piacra autóval érkezők dolgát.

A PayPass funkcióval ellátott új fizetési rendszer nem csak bankkártyával működik, telefonnal és okos órával is használható.

Egyszerűbb lett a parkolójegy megvásárlása.

Ám nemcsak a parkolást, hanem a piacon vásárolt finomságok egy részét is fizethetjük kártyával, ugyanis a legtöbb kereskedőnél már elérhető a bankkártya terminál.

Az érmés automaták átalakítását és az ehhez kapcsolódó szoftverfejlesztést az önkormányzat egy másik társasága, a Ritek Zrt. végezte. A beruházás mintegy hárommillió forintba került – árulta el Rácz Attila a hírportálnak.

Pósa Tamara

Fotó: Frank Yvette