Gyurosovics József

Jelentősen emelkedett a bűncselekmények száma Hajdú-Bihar megyében

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar megyei közgyűlés 2024. július 1-jén megtartott ülésén napirenden szerepelt a megye közbiztonságának 2023. évi helyzete, a közbiztonság érdekében tett intézkedések és az azokkal kapcsolatos feladatokról szóló beszámoló.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Gyurosovics József (a képen) dandártábornok tájékoztatta a testület elnökét és tagjait a megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről, a közrendet érintő eseményekről, illetve a rendőrség tevékenységéről. A közgyűlés egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a beszámolót – számolt be a police.hu.

A megyei önkormányzat részletekkel is szolgált:

Hajdú-Biharban 2023-banaz előző évhez képest 27,8 %-kal nőtt a regisztrált bűncselekmények száma. Eddig nem ismert bűncselekmény-fajták jelentek meg, melyek a bűnügyi szakterületet komoly kihívás elé állították, azonban a megyében a kriminalitás helyzete stabil volt.

Gyurosovics József beszámolójában részletezte, az online térben elkövetett bűncselekmények száma emelkedett jelentősen:

A határozati javaslat elfogadása után Pajna Zoltán, a közgyűlés elnöke átnyújtotta Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata kitüntető díját. Az elismerést az április 29-i közgyűlésen, a rendőrség napja alkalmából kívánták átnyújtani, azonban akkor a díjazott nem tudott jelen lenni.

„Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának Emlékérme” “Hajdú-Bihar Vármegye Rendőre” felirattal adományozható a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában szolgálatot teljesítő rendőrök munkájának elismerése érdekében azoknak a személyeknek, akik a megye közbiztonságának, határőrizeti rendjének megőrzése, javítása terén kiemelkedő tevékenységet végeznek.” 2024-ben a díjat Dr. Berecz József rendőrezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balmazújvárosi Rendőrkapitányság vezetője vehette át. 

Fotó: megyei önkormányzat