Papp László 2024 debreceni polgármester

Papp László egy autókerék-összeszerelő üzem kapcsán: 20 ezer új munkahely, Debrecen fejlődik

Helyi hírek

Elérte a legmagasabb pontját a Schedl Hungária Kft. debreceni autókerék-összeszerelő üzem épülete. A vállalat a BMW német hátterű beszállítója.

A Schedl nyolcezer négyzetméteres csarnokot épít az Északnyugati Gazdasági Övezet 6 és fél hektáros területén, és a járműipari beruházással 60 új munkahelyet teremt a városban.

A debreceni Schedl-gyár egy korszerű autókerék-összeszerelő üzem lesz, amely hosszú távú befektetési stratégiánkkal összhangban modern, magasan kvalifikált, stabil munkahelyeket kínál – idézte Vinzenz Grassl, a Schedl Group ügyvezetőjének szavait az önkormányzat.

Schedl Debrecen

Barcsa Lajos alpolgármester az építkezési ünnepségen hangsúlyozta: a munkahelyteremtés áll a Debrecen 2030 program középpontjában. Ennek megfelelően már több mint 19 ezer új munkahely jött létre, amiből 12 ezer még betöltetlen.

Szijjártó Péter: a Schedl 40 milliárd forintos beruházása nyomán 160 új munkahely jön létre Debrecenben és Kecskeméten

Debrecen tradicionálisan egy iskolaváros, jelenleg is több mint 72 ezer diák tanul Debrecenben, és azt szerettük volna elérni, hogy ezek a tehetségek ne Budapestre vagy Nyugat-Európába vagy máshová vándoroljanak, hanem városunk fejlődéséért dolgozzanak – mondta Barcsa.

Papp László polgármester is hasonlóan látja a helyzetet, Facebook-oldalán megjegyezte:

“Az elmúlt 10 évben a Debrecenben létrehozott és bejelentett új munkahelyek száma közelíti a 20 ezret”

– írta Papp, posztjában ismét hangsúlyozva: “Debrecen fejlődik!”

A Schedl Hungária Kft. üzemcsarnokában várhatóan még ebben az évben elkezdik a próbagyártást. A szomszédos BMW-gyár beszállítója a tervek szerint 2025-ben indítja el a termelést.