Kilenc éve hunyt el Komcsi. A legendás debreceni vezérszurkolóra emlékeztek a Loki-szurkolók és barátaik

Helyi hírek

Kilencedik alkalommal rendezték meg a szervezett debreceni szurkolói csoportok a Komáromi Gábor Emléktornát, amely a 2015-ben tragikusan elhunyt „Komcsi” emlékének adózik évről évre.

Ilyenkor a hagyomány szerint a debreceni drukkerek és barátaik valamint a debreceni labdarúgó csapat és kézilabda szakosztály képviselői is az emlékezés koszorúit helyezik el a Hódos Imre Sportcsarnok előtti kopjafánál, majd jöhet a közös focizás. A helyi csoportokon túl Bielefeldből, Kolozsvárról, Hódmezővásárhelyről, Dunaújvárosból és Miskolcról is csapatok, akik az ünnepélyes koszorúzás és a néhány nosztalgikus gondolat valamint egy kis pirotechnikai bemutató után elfoglalták a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén lévő Kazánház melletti műfüves pályákat.

Ezúttal kétszer 10 perces mérkőzéseket játszott a tizenhat nevező csapat. A rekkenő hőségben lejátszott találkozókon leginkább a küzdelem dominált, de láthattunk azért szép megmozdulásokat a csapatoktól. Jól fogytak a behűtött és csapolt komlószármazékok, de aki éhes volt, a büfében is kaphatott harapnivalót.

A mai nap főattrakciójaként a Sándor Tamás, Dombi Tibor, Ronald Habi fémjelezte DVSC Legends csapata mérkőzött meg a torna All Star csapata ellen, amely végig jó hangulatban telt. Végül a helyzetkihagyásért járó különdíjra is rászolgáló Loki-legendák egy góllal jobbnak bizonyultak. A lefújás után a résztvevők összeálltak egy közös kép erejéig, és görögtüzekkel, füstbombákkal adóztak a kilenc éve az égi lelátóra távozott vezér emléke előtt.

– Faragó László –