Papp László csuklós buszok Debrecenben

Tíz új csuklós buszt állítanak forgalomba Debrecenben

Helyi hírek

Különleges helyszínen, a Debreceni Repülőtéren vett át újabb 10 darab csuklós autóbuszt az INTER TAN-KER Zrt.-től a DKV Zrt – számolt be a DKV. Ezekkel a járművekkel együtt, ebben az évben összesen már 30 darab alacsonypadlós, modern és kényelmes csuklós autóbusz állt forgalomba. Ezzel egy időben, a DKV Zrt. és a Debrecen Airport közös kampányba kezdett. A cél az, hogy a repülőtérre utazók az autót közösségi közlekedésre cseréljék, a Debrecenbe érkező turisták pedig könnyen igénybe tudják venni a közlekedési szolgáltatást.

A nagy befogadóképességű csuklós járművekre szűkség van Debrecenben, hiszen a cívisváros gazdasági fejlődésével párhuzamosan jelentősen megnőtt az utazási igény. A megnövekedett utazási igények indokolták a város egyik legforgalmasabb, a keleti és a nyugati városrészt összekötő gerincvonalának, a 19-es autóbusznak a sűrítését is. Ezen túlmenően, ma már a legkisebbek közül is egyre többen választják a közösségi közlekedést, mivel április 1-től a 6 és 14 év közötti gyermekek, Junior Városkártyával díjmenetesen utazhatnak a DKV Zrt. járatain.

A most érkező, új Mercedes-Benz Conecto autóbuszok, 10 db Volvo Alfa Cívis 18-as csuklós járművet váltanak fel. Az EURO6-os dízelmotorral hajtott, négyajtós, teljesen alacsonypadlós, 18 méteres buszok klimatizáltak, Free WiFi-vel és külső-belső akusztikus utastájékoztató rendszerrel felszereltek. Tágas belső térrel, 114 álló, 39 ülőhellyel és 1 mozgáskorlátozott férőhellyel rendelkeznek. A most átadott Mercedes csuklós járművön 154 utas utazhat egyszerre, amely több mint 90 autót vált ki.

Októberben további 10 darab új jármű érkezik, így 2024-ben a csuklós autóbuszflotta teljesen megújul. Ezzel lezárul a teljes diesel flotta cseréje is.

A Debrecen Airporttal megkezdett közös kampány célja az, hogy minél többen válasszák autó helyett a közösségi közlekedést a repülőtérre történő utazáshoz is. Mindkét társaság folyamatos erőfeszítéseket tett azért, hogy ez megvalósuljon.

Az Airport Debrecen, a komfortos várakozás érdekében, fedett buszmegállót helyezett ki, valamint az aszfaltra festett jelzésekkel segíti az utasokat abban, hogy minél könnyebben megtalálják a megállót.

Csuklós buszok Debrecenben

A DKV Zrt. bővítette az elektronikus jegyvásárlási palettáját is. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felületén, már nem csak a mobiljegyet és az 1 órás mobiljegyet, hanem az 1, 3 és 7 napos jegyeket is megvásárolhatják az utasok. Ez a kényelmi szolgáltatás megkönnyíti a Debrecenbe érkező látogatók, turisták közlekedését is. A terminál bejáratánál és a poggyászok érkezésének helyszínén angol és magyar nyelven, QR kódokat tartalmazó tájékoztatókat helyezett el a társaság, melyek a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felületére navigálnak. Innen már csak egy lépés, hogy a külföldiek is kényelmesen és gyorsan meg tudják vásárolni az elektronikus értékszelvényeket.

Az Airport 1-es reptéri járatok már nem csak a repülőgépek indulásakor indulnak a Debreceni Reptérre, hanem ütemesen, óránként egy-egy járat közlekedik a Nagyállomás és a reptér között.