Vámospércsi Vágta

Jön a második Vámospércsi Vágta

Helyi hírek

A nyár első napján, június 1-jén szervezik meg a második Vámospércsi Vágtát, a Nemzeti Vágta Előfutamát. Az egész napos ingyenes programon – amely a Járóbeteg Szakrendelő mögötti lovaspályán lesz – indítanak felnőtt, kishuszár és huszárgyerek futamokat.

A Vámospércsi Vágtát június 1-jén 10:30 órakor Ménes Andrea, a Hajdú-Bihar vármegyei város polgármestere nyitja meg. 11 órától lehet szorítani az előfutamok amatőr versenyzőinek, majd 16:30-tól hagyományőrző csoportok műsorát élvezhetik az érdeklődők. A döntőre 17 órától kerül sor, amelyet az eredményhirdetés követ.

18 órától a Nemzeti Lovas Színház előadását láthatja a közönség. Pintér Tibor csapata akciófilmeket meghazudtoló látványvilággal, a legmenőbb cirkuszok ámulatba ejtő mutatványait megidézve és sokáig dúdolható dallamokkal kényezteti el a nézőket. Vámospércsen ezúttal a Szilaj, a betörhetetlen vadló kalandjairól szóló családi musicalt mutatják be.

Parkolási lehetőségek

Parkolni a Piac utcán a szabad helyek függvényében lehetséges, de a szervezők ajánlják még a Művelődési Ház és Könyvtár (Vámospércs, Debreceni u. 2.) mögötti nagy parkolót, ami gyalogosan kb. 10 perc sétára található a rendezvény helyszínétől. A meghívott (VIP) vendégek részére a Hajdú Látogatóközpont melletti üres telken lehetséges a parkolás.