Szeged, Joób Márton, polgármesterjelölt, választás

Joób Márton összegezte véleményét a Magyar Péter-jelenségről

Helyi hírek

Joób Márton, Szeged független polgármesterjelöltje, összegezte véleményet a Magyar Péter-jelenségről. A politikus Magyar Péter országjárő körútjának szegedi állomása után közleményt adott ki, amelyet alább közlünk.

Joób Márton is ott volt a Dóm téren

“Tegnap személyesen hallgattam meg több ezer emberrel együtt Magyar Pétert a Dóm téren. Nagyon sok olyan dolog és tény hangzott el, amit nem lehet szőnyeg alá söpörni.  Nagyon jól tudom, milyen az, amikor a hatalom minden eszközzel el akarja hallgattatni és le akarja járatni az embert, ezt teszi velem is a szegedi városvezetés. Teljesen egyetértek azzal, hogy a fiataloknak megbecsülést és lehetőséget kell adni, hogy itt maradjanak Magyarországon. Szeged jövője is attól függ, hogy tudunk-e jól fizető állást biztosítani a fiataljaink számára, tudunk-e lakhatásban segíteni, hogy az egyetem után itt éljenek, itt alapítsanak családot, hogy a megszerzett szellemi tőkét itt hasznosítsák és ne külföldön.  Szeged lakossága több, mint tízezer fővel csökkent az elmúlt években, ez nagyon beszédes adat” – kezdte gondolatait.

A politikus több mindenben is egyetért Magyar Péterrel

“Egyetértek Magyar Péterrel abban, hogy senki ne lehessen két ciklusnál hosszabb ideig miniszterelnök.  És úgy gondolom, hogy ez a polgármesterségre is igaz kellene, hogy legyen. Nem tartom egészségesnek azt, hogy Botka László 22 év után a 6. ciklusát kezdje el. A propaganda gépezet Szegeden is működik, megölve a sajtószabadságot. Az önkormányzati pénzen fenntartott média kizárólag a polgármester és képviselőinek népszerűsítésével foglalkozik, míg ellenfeleiket szegedi közpénzen járatják le. Szegeden a hatalom megtartása érdekében Botka László bárkinek hajlandó eladni magát. Az Összefogás Szegedért koalíciót valójában „Összefogás a hatalomért” jelenségként lehetne aposztrofálni. Elég volt a pártokból, abból, hogy Szeged pártérdekek és alkuk mentén halad, és ezáltal töredékét sem használja ki a lehetőségeinek” – írta.

Joób Márton szerint Magyar Péter hasonló karakter, mint, amilyen ő is

“Örülök annak, hogy valaki ma tükröt tart a magyar kormánynak és tükröt tart a helyi vezetésnek. Engem nem érdekel, hogy ki jobb vagy baloldali, a kérdés az, hogy ki mit tesz a városunkért, közösségünkért. Tegnap egy olyan embert hallhattunk itt Szegeden, aki hozzám hasonlóan harcol a társadalmi igazságtalanságok ellen, mindannak ellenére, hogy a hatalom el akarja hallgattatni. Én ott voltam a helyszínen, de nem láttam senkit a városvezetés részéről. Úgy tűnik, ők nem érdekeltek a pozitív, valódi változásban” – fejtette ki közleményében.

“Szeged a lehetőségek városa”

“Elég volt abból, hogy Szeged vesztes legyen Botka László és a Fidesz folyamatos csörtéje miatt. Tudomásul kellene venni, hogy Szeged a lehetőségek városa, ahol közös erővel, pártok, és korrupt politikai alkuk nélkül egy olyan várost építhetünk, ami számunkra és gyermekeink számára biztonságot, kiszámíthatóságot és fejlődést tud biztosítani. Támogatom mindazokat a kezdeményezéseket, melyek megtisztítják a közéletet azoktól a politikusoktól, akiknél nem a város vagy ország előmenetele a cél, hanem a hatalom megtartása minden eszközzel. Ezért vállaltam én is, hogy függetlenként változást hozok a szegedi politikai életbe, bármennyire is próbál ellehetetleníteni Szeged város vezetése. Úgy gondolom, mindannyiunknak bátran ki kell állnunk a társadalmi igazságtalanságok ellen, hogy változást érhessünk el és biztosíthassuk gyermekeink számára a nyugodt jövőt” – zárta véleményét.

(Joób Márton közleménye)

Fotó: Frank Yvette