Szeged, Magyar-Török Kulturális Évad, Török Interkulturális Est, török, kultura, tánc, étel, Talentum Alapítvány

Török Interkulturális Estet tartottak Szegeden – képgaléria

Helyi hírek

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű szervezet rendszeresen fogad külföldi fiatalokat, akik elsődlegesen Szegeden és a környező településeken végeznek önkéntes tevékenységet. Az idei év a Magyar-Török Kulturális Évad, aminek tiszteletére 10 török önkéntest fogadtunk azzal a céllal, hogy képviseljék országukat, kultúrájukat és a török-magyar kapcsolódást.

“Önkéntes akciókat szervezünk, ahol a fiatalok énekelnek, táncolnak, a történelmükről tartanak előadást, a régi és a modern Törökországról és a török nyelvről mesélnek. A program célcsoportjai olyan személyek, akik maguk erejéből nem tudnak könnyen eljutni külföldre vagy városi rendezvényekre, mert idősotthonban élnek vagy fogyatékkal élő személyek” – áll a Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért által küldött közleményben.

A bemutatkozó esten, melyre 2024. május 14-én került sor, az önkéntesek rövid bemutatót tartottak országukról, majd ezt követően táncbemutató volt látható végül pedig néhány, az önkéntesek által készített török ételt is meglehetett kóstolni. Az Interkulturális Esten a török önkéntesek angol nyelven tartották meg a bemutatókat, a műsorvezető gondoskodott annak magyarra fordításáról. Elhangzott azért néhány török szó és török dal is.

A török fiatalok 22 napot töltenek Szegeden. Ez idő alatt bemutatót tartanak a Kálvária Idősotthonban, a Dáni utcai idősklubban, az Alsóvárosi Tájházban, a Radnóti kávézóban és ellátogatnak Mindszentre, a pünkösdi napokra is.

(Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáér)

Fotó: Frank Yvette