Keresztrejtvény

Rejtvényfejtő bajnokságot szerveznek Debrecenben

Helyi hírek

A Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat 2024. május 07-én, 14.00 órai kezdettel rendezi meg a Fényesudvari Gondozó Szolgálat Csapó Utcai Idősek Klubja a nyilvánosság bevonásával a Rejtvényfejtő bajnokság című rendezvényét.

Az idősek klubja immáron tizenhatodik alkalommal rendezi meg ezt a méltán népszerű, már hagyományosnak számító programot. A szervezők célja, hogy belátást engedjenek a klub tevékenységeibe, valamint felhívják a figyelmet az idősebb korban végzett különböző mentális fejlesztő gyakorlatok, köztük például a rejtvények, feladványok rendszeres megoldásának, megfejtésének hasznosságára.

A Csapó Utcai Idősek Klubja klubtagjai a napi programok során szívesen kézműveskednek, horgolnak, kötnek, hímeznek. Kedvelik a zenés rendezvényeket, szívesen hallgatják a nótaműsorokat, a természetet, örömüket lelik a botanikus kerti látogatásokban, de szalonnasütésen, szabadtéri programokon is szívesen vesznek részt. Az idősek kedvenc elfoglaltsága azonban az olvasás, az irodalom szeretete, valamint a rejtvényfejtés. Minden típusú rejtvény megoldásának nagy lelkesedéssel látnak neki, ezért a rendezvényen a jelenlévők a feladványok számos fajtájával ismerkedhetnek meg. A teljesség igénye nélkül: skandináv típusú rejtvény, sudoku, különbség kereső, szókereső, és más közkedvelt feladványfajták szerepelnek a versenylapokon.

A rendezvény végeztével igyekeznek a díjazottak mellett minden résztvevőnek kedveskedni valamilyen kisebb ajándékkal, megköszönve ezzel részvételüket.

A vendégeket köszönti: Nagy Lajosné intézményvezető

Program:

–          bevezető

–          szabályok ismertetése, rejtvénylapok kiosztása

–          rejtvényfejtés 1óra időtartamban

–          lapok értékelése, javítása, eredményhirdetés

A rendezvény időpontja: 2024. 05. 07-én 1400 óra.

Helyszíne: Csapó Utcai Idősek Klubja (Db. Csapó 94.

Jelentkezni 2024. 05. 02-ig lehet az 52/413-797, illetve a 06-30/53-53-132-es telefonszámon Gombos Krisztina szociális munkatársnál, és a csapo94@dmjvvszsz.hu email címen, vagy személyesen a helyszínen.