Magyarország Cukormentes Tortája 2024 – szegedi édesség a döntősök között

Helyi hírek

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, a Magyar Cukrász Ipartestület 18. alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” című versenyt, amely az augusztus 20-i államalapító Szent István ünnepének, Magyarország szimbolikus születésnapjának köszöntése céljából jött létre. Ugyanebből a célból az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai támogatásával megrendezte a “Magyarország Cukormentes Tortája” című versenyt, a döntősök között ugyancsak akadt hely a szegedi édességnek.

A zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest

Az első körben az anonim nevezett tortákból választott ki a zsűri hat tortát, ezeket a második körben újra kóstolták, és javaslatokat tettek azok tökéletesítésére.

Tökmag, paprika, szarvasgomba, só és még sok más izgalmas alapanyag akadt a Magyarország Cukormentes Tortája című versenyre benevezett finomságokban.

Mutatjuk, melyik az a hat hozzáadott cukrot nem tartalmazó édesség, amelyik a döntőbe jutott:

INTUÍCIÓ – Virág Kézműves Cukrászda, Szeged – Gyuris László, Reisinger Ferenc

HAJNALKA – Mozart Cukrászat, Hévíz – Rosta Sándor

RÓZSADOMB – REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház, Szeged – Novák Ádám, Csonka László

FŰSZERES VILMOS – REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház, Szeged – Novák Ádám, Csonka László

LANDORI MOGYORÓ – Papp Cukrászda, Makó – Papp Dániel

EPERKE – Marcipán Cukrászda, Hódmezővásárhely – Horváth Zsófia, Benczur Sándor

A tortákat a zsűri jelenlétében is el kell majd készíteni az utolsó körben

A döntőben a tortákat a zsűri jelenlétében, az ipartestület tanműhelyében kell majd elkészíteni a versenyzőknek, ahol a zsűri ismét meghatározott jellemzők szerinti pontozással választja meg a győztest.

A döntőt júniusban tartják

Az első zsűrizést követően, a döntőt júniusban tartják meg a Magyarország Tortája döntővel párhuzamosan. Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország több száz cukrászdája árusítja majd a finomságokat.

(Magyar Cukrász Ipartestület)

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület hivatalos Facebook oldala