"Hiszünk a csodában" - Jótékonysági estet tartott Berecz András Nyíregyházán

“Hiszünk a csodában” – Jótékonysági estet tartott Berecz András Nyíregyházán

Helyi hírek

Hol bánat-, hol örömkönnyek potyogtak annak az 1200 vendégnek az arcán, akik részt vettek Berecz András jótékonysági estjén a nyíregyházi evangélikus templomban pénteken.

A “Hiszünk a csodában” című jótékonysági műsort a 10 éves Szofi gyógyulásáért szervezték. Szofi 2018-ban sikeresen leküzdötte a leukémiát, 2023 decemberében pedig megkapta az “Élet karkötőjét”, mely a teljes gyógyulását szimbolizálja. Pár hét múlva azonban kiderült, Szofi újra súlyos betegséggel, agydaganattal küzd, s bár debreceni orvosai mindent megtettek érte, meggyógyítani csak Amerikában tudják őt. A külföldi műtét költségei azonban tetemesek.

Ehhez járult hozzá Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó jótékonysági estje is Nyíregyházán. A Kossuth díjas művész szórakoztató, vidám történeteit a nyíregyházi Evangélikus Általános Iskola Gloria gyermekkarának műsora színesítette. Az énekkar tagja Szofi is, aki a kezelései ellenére nagyon erős, annyira, hogy ő maga is énekelt a kórusban pénteken. Állapota azonban csak átmeneti, meggyógyulni csak akkor tud, ha sikerül kijutnia Amerikába. A Leukémiás Gyermekekért Alapítványon keresztül lehet őt támogatni ebben.

Bankszámlaszám: 10200304-41413746-00000000
A közlemény rovatban kérik feltüntetni: “Szofi”

A pénteki rendezvény 17:00 órától kezdődött, 16:00 órától folyamatosan érkeztek a vendégek, hogy részvételükkel Szofit támogassák. A szervezők szerint 1200 fő töltötte meg végül a nyíregyházi evangélikus templomot, akik Berecz András lélekemelő jótékonysági estjét közös énekkel és imával zárták.