A családokat és a gyermekcsoportokat is gazdag programmal várja a Föld napja alkalmából a debreceni állatkert

Helyi hírek

Immár több mint fél évszázada ünnepeljük április 22-én a Föld Napját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a természeti környezetünk megőrzése iránti közös felelősségünkre.

E jeles alkalomból a Zoo Debrecen április 21-én, szombaton a családokat, 21-én, hétfőn pedig az óvodás és iskoláscsoportokat várja partnereivel közösen szervezett tematikus programokkal az élővilág élményszerű bemutatása mellett – tájékoztatott dr. Nagy Gergely Sándor ügyvezető igazgató.

Április 21-én a látogatók az AKSD kitelepülésén és az ökokézműves kuckóban megismerkedhetnek a hulladékanyagok újrahasznosításának különféle módjaival, de a Debreceni Zenede kukakoncertjét is meghallgathatják. Óriás interaktív ökojátékokkal vár a Zöld Kör, továbbá élőszavas mesemondás és utcaszínházi előadás keretében kicsik és nagyok megtudhatják, miért fontos a kék bolygó vizeinek védelme és a szeletív hulladékgyűjtés. Külön szakvezetés keretében mutatkoznak majd be a veszélyeztetett fajok, de az érdeklődő családok feladatlapot ragadva maguk is kincskeresésre is indulhatnak. Mindemellett immár teljes programmal, többek között Katta-sétánnyal és testközeli pingvinbemutatóval vár az egész napos látnivalót kínáló Állatok Akcióban.

Április 22-én három időpontban is korosztályhoz illeszkedő zoopedagógiai foglalkozáson vehetnek részt a regisztrált csoportok az óvodásoktól egészen a középiskolásokig, akik többek között a felelős állattartással és az állatkerti fajmegőrzéssel ismerkedhetnek meg testközeli élményeken keresztül, de önjáró feladatlapos játék keretében az osztályok maguk is felfedezhetik öt kontinens élővilágát.

Állatkerti belépővel valamennyi programelem díjmentes.